Başkan Mumcu'dan muhalefete sert sözler! "Sadece çamur atıyorlar!"

AK Parti İl Başkanı Mumcu, “Alternatifimiz yok, muhalefet olarak yaptıkları tek şey eleştirmek ve çamur atmak. Ortaya koyacakları bir şey de yok.” dedi

24 Mart 2021 Çarşamba 11:41
Başkan Mumcu'dan muhalefete sert sözler! "Sadece çamur atıyorlar!"

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu gazetemizi ziyaret ederek gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Mumcu şunları dile getirdi: “Güzel bir kongre gerçekleştirdikten sonra görev dağılımları ile birlikte hızlı şekilde kurum ziyaretlerimiz devam ediyor. 94 ruhu dediğimiz konu, Cumhurbaşkanımızın ilk defa dile getirdiği bir söylemdi. Biz de ilk basın toplantımızda ona vurgu yapmıştık. 94 ruhu dediğimizde bazı eleştiriler tabi gelebilir. 2021 ruhumuz nerede denilebilir.

Aslında orada kast edilmek istenilen 94 belediye seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın özellikle İstanbul’da çalışma prensipleriydi. Sahaya inmek ve her kesimi kucaklamaktı anlayış. Bu ruh, o ruh demek. Çünkü AK Parti milletimizin Türkiye’mizin kaderi ile özdeşleşmiş durumda. Cumhur ittifakı ile birlikte bizim de bu ruhu yaşatmamız gerekiyor. 94 ruhumuz bu manada anlaşılmalı, yanlış anlaşılmamalı. Biz ayrım yapmadan her kesimi kucaklayacak bir noktadayız.”

BUNUN ALTINDAN KALKACAĞIZ
“Cumhurbaşkanımız ekonomi üzerine açıklamalar yapıp sıkıntıları dile getirdiği zaman insanlar garipsiyor ve her şeyi dış güçlere bağlamayın diyorlar. Ancak Trump’ın bir paylaşımı vardı, ekonominizi mahvederim diye bizi tehdit etmişti. Dolarda ki bu hareketlenmeler ile Türkiye’de 15 Temmuz’da FETÖ darbesi ile yapamadıklarını ekonomik yaptırımlar üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin attığı her adımda maalesef ekonomik yaptırımlar karşımıza geliyor. Dolarda ki bu hareketlenmeleri yine uluslararası güçlerin, faiz lobilerinin ülkemize yapmış olduğu bir operasyon olarak görüyorum. Türkiye güçlü bir devlet, ülkemiz bunun altından kalkacaktır.”

TEKRAR KABİNEDE OLABİLİR
"Berat Albayrak beyin bakanlığı döneminde çok milli bir duruş sergilediğini düşünüyorum. Faiz lobisine ve küresel lobilere karşı elinden geleni yaptı. Yeni dönemde değerlendirilebileceğini ve tekrar kabinede olabileceğini düşünüyorum.”

ŞEHiR HASTANESi BiTiNCE O HASTANELER TAŞINACAK
“Şehir hastaneleri ilk yapılmaya başlandığında ne gerek var, bu kadar büyük hastaneler olur mu olmaz mı diye tartışmalar yapılıyordu. Ancak pandemi olayı gündeme gelince bu hastanelerin faydasını açıkça gördük. Artık o eleştiriler de yok. İyi ki yapılmış bu şehir hastaneleri diyorlar. Çünkü bu hastaneler gerçekten hem makine, hem tıbbi cihaz anlamında son derece donanımlı halde. Hem de depreme dayanıklı şekilde yapılan ve son derece kaliteli hastaneler. Trabzon yereline baktığımız zaman böyle bir hastaneye ihtiyaç var. Çünkü Numune Hastanemiz çok eski bir binada hizmet veriyor. Hastalar orada yattığı zaman sorunlar yaşanıyor. Trabzon’da şehir hastanesinin bitiminin iki yıldan fazla bir süreci var. Şuanda da zemin ve fore kazık çalışmaları devam ediyor. Şehir hastanesi bitince bazı hastaneler buraya taşınacak. Şehir merkezinde Fatih Hastanesi’nin kalması söz konusu. Hangi hastanelerin taşınacağı tam net değil ama muhtemelen Numune Hastanesi taşınacak. Kaşüstü Hastanesi şehrin doğu bölgesine hitap ettiği için hizmetine devam edecek. Ahi Evren Hastanesi de şehir hastanesine taşınacak. Taşınacak hastanelerin mevcut yerlerinin ne olacağına sonra karar verilecek. Buralarda Sağlıklı Hayat Merkezleri oluşturulabilir. Dünyada ki küresel oluşumların dünyanın başına ne çorap öreceğini şuan tahmin edemiyoruz ve bilemiyoruz ki bu gün kovid- 19 virüsü ile uğraşırken yarın başka hastalıklar karşımıza çıkabilir. Dolayısıyla hem salgınlarla mücadele etme noktasında, hem de vatandaşımızın daha iyi hizmet alması noktasında böyle hastanelere gerçekten ihtiyaç var.”

HEPiMiZiN ARZUSU AZALMASI
“En son aldığımız rakamlarda da Trabzon’da günlük 300 vaka sayısının altına düşemiyoruz. Çeşitli faktörler var, konuştuğumuz da Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Müdürlerimizin söylediği en önemli şey temaslıların kendini gizlemesi. Maske, mesafe ve temizlik kuralına özellikle toplu alanlarda riayet edilmiyor. Maalesef özellikle ev ve akraba içi oturmalarda buna dikkat edilmemesi bu sonucu ortaya çıkartıyor. Esnafımız çok zor durumda ve bununla ilgili ne yapabileceğimizi Valimiz ile görüşüyoruz. Her şeyin başı sağlık, gönül ister ki bu pandemi azalsın, vaka sayıları azalsın ama şuanda üçüncü dalga yaşıyoruz, mutant virüs görülüyor. Bunun bulaşıcılığı da daha fazla ama aşılama yaptıkça hastaneye yatış ve yoğun bakım süreci azalıyor. Hepimizin arzusu bunun bir an önce sonlanması, daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

KONGRELERE BAĞLAMAK KOLAYCILIK
“Vakaların artışını kongre sürecine bağlamak kolaycılıktır. Bizde maalesef şöyle bir durum var, suçu genellikle başkasına atarız. Kongre süreçlerinde biz gerçekten maske, mesafe ve temizlik noktasında üst düzey tedbir aldık. Özellikle kongre salonuna alınacak arkadaşlarımız ve delegeler ile ilgili test konusunda son derece dikkatli çalışmalar yaptık. Biz bunlara çok dikkat ederek kongre süreçlerini yürüttük.”

HEPSİ SPEKÜLASYON
“Mevcut otogar yerini satışı konusu Belediye Meclisi’nde gurup toplantısında gündeme geldi. Biz de o gurup toplantısına Başkanlık ettik. Belediye Başkanımız ile konuştuk, otogar yerinin satılması konusu Belediye’ye bir kaynak konusudur. Belediye Başkanımız bize bir sunum yaptı, bu sunumda belediyelerimizin yapmış olduğu yatırımlardan bahsetti. Gerçekten önemli yatırımlar var. Belediyelerin maalesef kaynakları sınırlı. Ankara’dan gelen bütçe belli. Belediyeler kendi yatırım kaynaklarını kendisi oluşturmalı. Baktığımızda hep yatırım bekliyoruz. O yüzden belediyeler kaynak noktasında gayrimenkulü varsa bunu değerlendirmek zorunda. Bu kaynaklar değerlendirebilir bunda anormal bir şey görmüyorum. Otogarın çok iyi bir rakam ile değerlendirilmesi olabilecek bir şey, bu kötü bir şey değil. Bu arsa ne olarak değerlendirilir onu da zamanla göreceğiz. Bizim ortak olduğumuz özel hastane girip ihaleyi alacakmış diye de görüş ortaya atılıyor. Böyle bir şey yok, insanlar bunları nereden çıkarıyor anlamıyorum. Bunlar spekülasyon, her şeye bir kılıf bulmak için söylendiğini düşünüyorum.”

iDDiAMIZI iSPATLAYACAĞIZ
“2023 bizim için en önemli seçim. Ondan sonra da bir belediye seçimi olacak 2024’de. Biz güçlü bir teşkilatız. Biz şuan bile seçim olsa seçime hazırız. Sonuçta oturmuş bir teşkilat yapımız ve güçlü bir liderimiz var. Dolayısıyla AK Parti olarak seçimden korkmuyoruz ve 2023’e hazırız. Burada yapacağımız şey iyi bir strateji ile yeni dönemde bu seçimlere hazırlanmak ve ben 2023 seçimlerinden de çok farlı bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü bize muhalefet etmek isteyen partilere baktığımız zaman ortaya koydukları bir şey yok. Alternatifimiz yok, muhalefet olarak yaptıkları tek şey eleştirmek ve çamur atmak. Ortaya koyacakları bir şey de yok. Ben rakipsiz olduğumuzu düşünüyorum. 2023 seçimleri için her zamankinden daha çok planlı ve programlı şekilde hazırlanıp Cumhurbaşkanımıza Trabzon’dan çok büyük destek vermek istiyoruz. Hedefimiz Cumhur ittifakı olarak 6 milletvekilinin 6’sınıda almak. Biz iddialıyız. Cerrahlar iddialıdır ve iddialarını da ispat etmek isterler. İnşallah ispat edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.