Başkan Nur: Şiddet toplumsal yaşamın her alanında giderek artan ve ağırlaşan bir soruna dönüştü.

17 Şubat 2022 Perşembe 17:35
Başkan Nur: Şiddet toplumsal yaşamın her alanında giderek artan ve ağırlaşan bir soruna dönüştü.

Şiddetin toplumsal yaşamın her alanında giderek artan ve ağırlaşan bir soruna dönüştüğünü vurgulayan Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, şiddet sarmalında kaybolacağız dedi.

Başkan Nur, yaptığı açıklamada şu iafelere yerverdi.

Yaşanan şiddet sarmalından en çok etkilenen toplumsal kesimlerin başında başta sağlık ve eğitim emekçileri olmak üzere kamu görevlileri geliyor. Kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi sürecine paralel olarak kamu görevlilerinin itibar ve saygınlığın aşındırılması; hizmet üretenler ile hizmet alanları karşı karşıya getiriyor. Bu şiddet vakalarının okullarımıza sirayet etmesi meselenin ne kadar ciddi boyutlara vardığını gösteriyor.

Soruyoruz: Çocuklarımızı bu şiddet davranışına yönelten toplumsal dinamikler nedir? Şiddeti bir problem çözme aracı olarak olağanlaştırmada ülkeyi yönetenlerin, kanaat önderlerinin, rol modellerin, yazılı, görsel ve dijital dünyanın bir etkisi yok mudur? Bu konuda hangi önlemler alınmaktadır? Okullarımız ya sınava hazırlık merkezi ya da sermayeye ucuz işgücü yetiştiren atölyelere dönüştürülüyor. Oysa okul her öğrencinin kendisini sosyal, kültürel, sportif ve zihinsel olarak ifade ederek gelişimine odaklanan eğitim kurumudur. Maalesef okullarımız her geçen gün bu işlevinden uzaklaşmaktadır.

Bugün Trabzon Ortahisar ilçemizde 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde görev yapan kadın Müdür Yardımcısı meslektaşımız bir öğrenci tarafından darp edildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Öğrenci ya da veli tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan öğretmenlerimizin yaşadığı bu kötü ve üzücü olaylar artık sıradan görülmeye ve üçüncü sayfa haberleri arasında nitelendirilmeye başlanmıştır. Öğretmenlerimizin itibarına, sağlığına ve hatta canına kast eden bu şiddet vakaları, eğitim camiamızın en hayati problemlerinden biri haline gelmiştir. Eğitim Sen Trabzon Şube Yürütme Kurulu olarak, F.L. öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yetkilileri bu şiddet iklimini değiştirmek için ivedi adımlar atmaya, halkımızı da okullara ve öğretmenlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.