Başkan Osman Nuri Ekim Muhtarlarla Buluştu

30 Mart 2022 Çarşamba 09:44
Başkan Osman Nuri Ekim Muhtarlarla Buluştu

Akçaabat Kent Konseyi organizesinde Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.

Akçaabat’ta aktif olarak faaliyet gösteren Akçaabat Kent Konseyi kuruluş işlemlerinde sonra geldiği Gençlik ve Kadın Meclislerinin yanında Mahalle Meclislerinin de kurulabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Mahalle Meclislerinin kuruluş amacının ve işleyişlerinin ne olduğunun mahalle muhtarlarına anlatıldığı bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi eski Başkanı Eyüp Gedikli ve mahalle muhtarları katıldı.

Programda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Kıymetli muhtarlarım, 2019 yılından bu yana birçok kez sizlerle bir araya gelerek istişareler yapıyoruz. Ben birlik beraberliğe istişareye çok önem veriyorum. Ben karar verdim yaptım oldu bitti mantığı ile değil ortak akılla hareket etmek işlerimizi yapmak gayretindeyiz. İstişarede bereket vardır. Sizler mahallelerinizde bizlerin temsilcileri adeta çalışma arkadaşlarımızsınız. Fırsat buldukça sizlerle bir araya gelmeye gayret ediyorum. Hatta geçen haftalarda mahalle ziyaretlerine başladık. Müdürlerimizle mahallelere giderek oradaki sorunları dinliyor anında müdahale şansı yakalıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde elimizden geleni eşit bir şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Şehirdeki sivil toplum kuruluşları ile sürekli bir aradayım. Şehrin dinamikleri ile istişareler çok önemli. Kent Konseyimiz başta olmak üzere ilçemizdeki bütün Sivil Toplum Kuruluşları ile sürekli dirsek temasındayız. Akçaabat Kent Konseyimiz önemli bir misyon üstlendi ve çalışmalarını sürdürüyor. Onlara bir yer tahsis ettik içini bitirip yeni yerinde güzel işler yapmalarına destek olacağız. Kent konseyini ve altında kurulan meclisleri çok önemsiyorum. Kadın meclisi, gençlik meclisleri kuruluyor. Mahalle meclisleri için sizlere yazı gönderildi. Lütfen duyarlı olun ve mahallelerimizde meclisleri kuralım. Sizlere çok katkı sağlayacağına inanıyorum.” Dedi.

Programın sonunda muhtarlara üstün gayretlerden ve çalışmalardan ötürü teşekkür belgeleri takdim edildi.

Son Güncelleme: 30.03.2022 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.