Başkan Revi'den Mevlid Kandili Mesajı

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Mevlid Kandili Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı.

28 Ekim 2020 Çarşamba 12:35
Başkan Revi'den Mevlid Kandili Mesajı

Resulullah’a (s.a.v.) ve Sünnetine olan muhabbet, hürmet ve rağbet, Sünnetine sarılmak, ahir zamanda ihya etmek, onu korumak ve savunmak böylece Allah’ın ve Resulünün rızasını kazanmakla olur. Bunun için de hadis külliyatlarını iyi tetkik etmek, hadisleri öğrenmek, ezberlemek, yaymak, öğretmek, Kur’an’ı anlamada hadislerle Kur’an tefsirine önem vermek, üzerimize farz olan tebliğ, davet, emr bi’l-ma’ruf ve nehy ani’l-münker görevlerini yaparken Kur’an ve Sünnetten delil ve burhanlar getirmekle mümkündür.
Ayrıca Resulullah’a (s.a.v.) itaat ve ittiba etmek, onu rehber ve örnek almak, ona muhabbet ve aşkla bağlanmak, sünnetine sarılmada şevk ve gayrete gelmek, sözde değil özde sevmek ve saymak, İslam düşmanlarını, tahrifatçıları ve hadis inkârcılarını yakından tanımak ve onlarla mücadele etmekle ispat edilir. Sadece adı anıldığında salavat getirip elini kalbinin üzerine koymakla veya senede bir Mevlit okutmakla işin bittiğini sanmamak gerekir. Bu şuurla Mevlid kandilinizi tebrik eder, hayırlara, bereketlere ve feyizlere vesile olmasını Rabbimden niyaz ederim. En güzel, en temiz ve en mübarek salat ve selamlar Resulullah’ın, âlinin ve ashabının ve bütün müminlerin üzerine olsun. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketleri de üzerinize olsun!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.