Başkan Revi: "Önemli gider cepte kalacak"

Revi: “Böyle bir kaynağın keşfedilmesi ile ülkemizin bütçesi rahatlayacak ve önemli bir giderden kurtulmuş olacağız. Bu para cebimizde kalacak.”

24 Ağustos 2020 Pazartesi 14:49
Başkan Revi: "Önemli gider cepte kalacak"

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi ile ilgili gazetemize konuştu. Revi Karadeniz’de gerçekleştirilen keşif ile ilgili şunları dile getirdi: “Bakanlarımızın da belirttiği gibi uzun zamandır Türkiye denk bütçe yapma çabası içerisindeydi. Böyle bir kaynak keşfedilmesi ile ülkemizin bütçesi rahatlayacak ve önemli bir giderden kurtulmuş olacağız. Bu para cebimizde kalacak.”

HIZLI ŞEKİLDE YAYILIYOR “Bu durum bundan sonrası için bütçemizin artı vermesi anlamına geliyor. Yıllardır arzuladığımız bir gelişme idi bu. Ben uzun süredir gaz işi ile uğraşıyorum. Ve şu bir gerçek ki artık Türkiye’nin 81 ilinde doğalgaz var. Şehrimizde de doğalgaz hızlı şekilde yayılıyor. Keşfedilen rezerv 320 milyar metreküp, inşallah başka kaynaklar da bulunacak.”

GURURU ÇOK AYRI Revi: “Türkiye artık kendi gemisini ve kendi aramasını yapıp bu kaynakları kendisi bulabiliyor. Her yönüyle sevinç duyulacak bir olay. Bu gelişmenin ekonomik boyutu olduğu kadar özgüven boyutu da var. Gemiyi Trabzon’dan göndermemizin gururu da ayrı tabi ki. Doğu Karadeniz’deki rezervleri de tespit etmek amacındayız.”

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.