Başkan Sayın, 30 Nisan 2022 Dünya Veteriner Hekimler Gününü Kutladı.

Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın, 30 Nisan 2022 Dünya Veteriner Hekimler Gününü Kutladı

29 Nisan 2022 Cuma 15:27
Başkan Sayın, 30 Nisan 2022 Dünya Veteriner Hekimler Gününü Kutladı.

Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın, 30 Nisan 2022 Dünya Veteriner Hekimler Gününü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yerverdi.

Her yıl farklı tema ile kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü bu yıl ‘VETERİNER HEKİMİN ZORLUKLARLA MÜCADELE GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ' olarak belirlendiğini söyledi. Dünya Veteriner Hekimler Günü; Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nün (OIE) girişimleri sonucunda her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü, o yıl için belirlenen bir tema çerçevesinde kutlanmaktadır. Belirlenen tema ile, Veteriner Hekimlerin bu alanlardaki çalışmalarına kamuoyunun dikkatinin çekilmesi amaçlanmaktadır. Altı kıtada sayıları 500 bini geçen Veteriner Hekimler tarafından 22'inci kez kutlanacak olan Dünya Veteriner Hekimler Günü, Veteriner Hekimler için onur kaynağı, gurur kaynağı ve mutluluk kaynağı olmuştur” ifadelerini kullandı.

ACI BİR OLAY

25 Nisan Pazartesi, Türk Veteriner Hekimleri açısından acı bir güne uyanmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Maalesef, Sorgun’da yaşanan acı olay bir cana mal oldu. Bir meslektaşımız hunharca katledildi. Baştan beri söylediğimiz gibi veteriner hekimler biran önce sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmalıdır.

‘KIRGINIZ’

Başkan SAYIN ; yaşanan bu salgın sürecinde Ülkemizde Mesleğimize karşı yapılan haksız tutumlar karşısında Kırgın olduklarını belirtti. 657 sayılı Devlet Memurları kanununda Sağlık Hizmetleri sınıfında oldukları halde, Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu sağlık çalışanı tanımlamasına dahil edilmediklerini söyledi. Bu sebeple; Sağlıkta Şiddet Yasasına dahil edilmedik, Tek Sağlık Yaklaşımında yokuz, Sağlık Çalışanlarına verildiği söylenen Özlük Haklarına dahil edilmedik, tehlikeli meslek sınıfındayız ama Fiili Hizmet hakkımız elimizden alındı. Özellikle sağlık sınıfından çıkarılmamız için uğraşılırken, meslektaşımız Prof.Dr. Aykut Hocamız yerli aşıyı geliştirdi.

‘GAYGI VERİCİ’

Bütün bu olumsuzluğa rağmen yok olan Veteriner Hekimlik değildir. Veteriner Hekimlik mesleği tarih boyunca Dünya Ülkeleri tarafından kabul edilen, tek sağlık konseptinde çalışan bir meslektir. Bu olumsuzluklarla Ülkemizde yok olan; Hayvan ve insan ve çevre sağlığıdır. Pandemiye neden olan zoonozlarla mücadele gücüdür. Toplumun yeterli ve güvenilir gıda hakkıdır. Yeniden yapılanma bir an önce başlamalı,Tek Sağlık Yasası çıkarılmalı, ülkesel ve küresel olayları değerlendiren Zoonotik Hastalıklar Kontrol ve Araştırma Merkezi, Sağlık Bakanlığında Veteriner Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığında Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatları kurulmalıdır.

Sağlıklı yarınlar ümidiyle;

Son olarak Başkan Erol Sayın ; COVID-19 salgını ile stratejik önemi bir defa daha ortaya çıkan mesleğimiz ile ilgili; fiili hizmet, sağlıkta şiddet, özlük hakları,fiziki altyapıdan ve eğitim kalitesinden yoksun çok sayıda fakülte sayısı, kaliteli eğitim ve kaliteli mesleki uygulamalar ile tüm mesleki haklarımız için olumlu katkılarının ve yasal düzenlemelerin olacağı ümidiyle;

Acılarını dilleriyle değil ancak sesleri ve bakışlarıyla anlatabilen canların dertlerini dindiren, sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda ve neticede sağlıklı nesillerin yetişmesine öncü olan, hayvan sağlığı, gıda güvenliği, hayvansal üretim, hayvan refahı, çevre sağlığı ve veteriner halk sağlığı ile üretimden tüketime, kadar olan gıda kontrolünün bütün halkalarında var olan saygın bir kurumsal yapının mensubu tüm Veteriner Hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Gününü Kutlar, saygılar sunarım ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 29.04.2022 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.