Başkan son noktayı koydu! "Teleferiğin taşınmasına izin vermeyiz"

19 Nisan 2021 Pazartesi 10:00
Başkan son noktayı koydu! "Teleferiğin taşınmasına izin vermeyiz"

Trabzon’un Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun gazetemize konuştu. Uzun, şu ifadelere yer verdi: “Malum dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi süreci hepimizi aşırı derecede yordu. Pandemi olayı 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’ye girdi. Özellikle 17 Mart tarihinden itibaren dezenfektan konusuna ağırlık verdik. İlk önce bu malzemeleri bulmakta sıkıntı çekiliyordu, kullanımı nasıl olacak bilinmiyordu. Bunun için hizmet satın aldık ve kendi personelimizi bu şekilde yetiştirdik. Kendi personelimiz ile ilçemizde dezenfektan çalışmaları yapıyoruz.

Beşikdüzü Belediyesi Sağlık Grup Başkanlığı, ambulanslar, halkımızın yoğun olarak gittiği PTT, SGK, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Cezaevi başta olmak üzere bütün minibüs, taksi duraklarını, zaman zaman organize sanayi bölgesini, terminalimizi düzenli olarak dezenfekte ettik. Hala daha bu çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Beşikdüzü’nde Giresun-Trabzon il sınırına kurulmuş olan kontrol noktası vardı, biz bu kontrol noktasında yoğun tedbirler aldık. Özellikle ilçemizde Beşikdüzü Kaymakamımız Sayın Şakir Öner Öztürk olmak üzere Sağlık Grup Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız ve kamu kurumları ile birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Trabzon geneline baktığınız zaman çok iyi durumda. Buna bu ekibin uyum içerisinde çalışmasının sonucu diyebiliriz.”

BAŞINDA ÖNLEMİNİ ALDIK
“Cuma namazlarının açılması ile beraber ilçe merkezindeki camilerimizi her hafta düzenli olarak dezenfekte ettik ve dezenfektan malzemeleri verdik. 58 tane camimiz var. Camilerimizin hepsini dezenfekte ettik ve malzemeler verdik. Ramazan öncesi de yine camilerimizde dezenfekte çalışmaları yapıyoruz. Kahvehanelerimizi, çay ocaklarımızı düzenli olarak dezenfekte ettik. Pandemi sürecinde çeşitli vakalar meydana gelen evleri, apartmanları, siteleri düzenli olarak dezenfekte ettik. Bu çalışmalar hala daha devam ediyor. Hiçbir ilçede olmadığı kadar bizim ilçemizde devam ediyor. Beşikdüzü Belediyemize kiracı durumda olan kiracılarımızdan o dönem için kapalı kaldıkları dönem boyunca kiralarını almadık. Bu sene için bu işyerlerimizden kiralarına zam yapmadık meclis kararımız ile esnafımıza bu şekilde katkıda bulunduk. Çeşitli miktarlarda fakir ailelerimize gıda yardımları, dezenfektan malzeme yardımları yaptık. Taksi duraklarımızda sıkça maske dağıtımında bulunduk, bunun başında önlemini aldık.”

BULAŞ RİSKİ YÜKSEK
“Beşikdüzü-Trabzon sınırından gelen araçları da çıkan araçları da dezenfekte etmiştik. Trabzon’dan çıkan araçları neden dezenfekte ediyorsunuz diyorlardı bize ama biz bu hastalık ile mücadele edilmesi gerektiğini düşündük ve bu çalışmamız hala devam ediyor. Beşikdüzü’nde bulaş riskini artıran durumlar var. Örneğin cezaevi 1500 kişi, organize sanayi, fabrikalar, küçük sanayimiz, esnaflarımız var. Diğer ilçelerden gelen insanların olması dolayısıyla kalabalık var. Beşikdüzü sahil ilçesi ve kavşak bölgesinde olmasından dolayı özellikle kışın köylerdeki yükseklerdeki yerlerden inen vatandaşlarımız oluyor. Bu hastalığın ilçe merkezine yayılmasına etkisi oluyor. Yine sınır ilçemiz olduğu için yani diğer illerden ilçelerden gelen insanların fazla olduğu bulaş riskinin yüksek olduğu yerlerden olmasına rağmen aldığımız bu yoğun tedbirler sayesinde ve uyum içerisinde çalışmamızın sonucu olarak şunu gördük ki Beşikdüzü ilçesi Trabzon’da nüfusa göre yapılan değerlendirmelerde en az vaka sayısının olduğu yer.”

TURİZM POTANSİYELİ VAR
“Beşikdüzü’nde daha önce yapılmış yatırımlar çeşitli nedenler dolayısıyla devam etmiyor öncelikle onların önünün açılması lazım. Bunlardan bir tanesi teleferik. Bir teleferiğimiz var çalışmıyor. Öncelikle bu tesisin aktif olarak çalışır hale gelmesi lazım. Çünkü bu hem Trabzon hem bölge turizmi açısından önemli. Bu teleferiğin çalışması gerekiyor. Bizim Beşikdüzü’ndeki teleferiği söküp başka yere götürelim diye bir düşüncemiz yok. Beşikdüzü’nden teleferiğin başka yere koyulması hem Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın aklından geçmez hem de biz izin vermeyiz.

Çünkü bu burada yapılmış bir tesistir bunun burada devam etmesi ve daha iyi hale gelmesi gerekmektedir. Hem Trabzon için hem Beşikdüzü için değerlidir. Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda ilgili insanlar ile görüşme halindeyiz. Umarım en kısa zamanda hayırlısı olur. Beşikdüzü bu bölgede deniz turizminin, dağ turizminin, yayla turizminin kavşak noktası. Trabzon’un dağ turizmini önemsiyoruz yeni yapılan bir takım tesisler var ne kadar canlı çalışıyor. Bu bölgede potansiyel var sadece 2000 rakımlı yaylalar senenin 3-4 ayında gidilebilir diye düşünülmesin. Onun daha alt grupları var, senelik 10-11 ayı gidilebilir yerler. Bu bölgede çok güzel potansiyel var; denizi, dağı, yaylası önemli turizm alanları. Bunları geliştirip bölge halkının hizmetine açmak hem siyasinin hem yerel yönetimin hedefi olmalıdır.”

Son Güncelleme: 19.04.2021 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.