Başkan Turhan; Avrasya Pazarı Esnafı Yardım Bekliyor

13 Şubat 2022 Pazar 15:39
Başkan Turhan; Avrasya Pazarı Esnafı Yardım Bekliyor

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Avrasya Pazarı esnafı için yapılan çarşı projesinin yaklaşık yarısının tamamlandığını ama kalan kısım için esnafların 25 Şubat tarihine kadar 82 bin 600 TL ödemesi gerektiğini belirterek “Ekonomik kriz ortamında esnaflarımız bu parayı veremez, kendilerine yardımcı olunmalı” dedi.

Turhan, Trabzon Avrasya Pazarı Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci’yi ziyaret ederek yapımı devam eden dükkanlarla bilgi aldı, esnaflarla görüştü.

Dernek Başkanı Beşinci, Avrasya Pazarı esnafı için Moloz mevkiinde yapımı süren caminin yanındaki çarşı projesinin devam ettiğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Projenin yapımına Ağustos ayında başlandı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan ve 25 milyon TL’ye mal olacak bu projede 317 dükkan bulunuyor. Projenin yapımını dernek olarak bizler üstlendik. İnşaatının yüzde 45’i tamamlanmış durumda. Ekonomik kriz dolayısıyla inşaat maliyetleri büyük artışlar gösterdi. Şu anda inşaatın kalan kısmının tamamlanarak esnaflarımızın yeni yerlerine taşınması için acilen paraya ihtiyacımız var. 25 Şubat tarihine kadar yapımcı firmaya ödenmesi gereken meblağı ödeyemezsek, hak kayıplarına uğrayacağız. Oldukça zor durumdayız. Bu kritik süreci aşabilirsek esnaflarımız yeni yerlerinde ve çok daha iyi şartlarda çalışma imkanına kavuşacak” dedi.

TURHAN: ESNAFLAR DERTLİ

Pazar esnafıyla görüşen Turhan, “Esnaflarımızın kendi dernek çatısı altında böyle bir girişime soyunması takdir edilecek bir durum. Fakat 25 milyon TL’ye ihale edilen projenin 12 milyonluk hibe kısmı harcandı ve inşaatın sadece yüzde 45’i tamamlanabildi. Kalan kısım için her bir dükkan başına esnaf kardeşlerimizden 25 Şubat tarihine kadar 82 bin 600 TL ödemesi gerekiyor. Reşadiye Otoparkı olanak bilinen alanda ise esnaflarımız iş yapamıyor. Esnaflarımız ekonomik krizden çok olumsuz etkilenmiş durumda. Büyük kısmının bu parayı vermesi mümkün gözükmüyor. Kredi yoluyla bu parayı ödemeye kalkarlarsa da faiz yoluyla miktar ikiye katlanıyor. Ödeyemezlerse de hak kaybına uğrayacaklar. Bu konuya ülkeyi, şehri yönetenlerin bir el atması lazım” dedi.

Turhan, “Esnaflarımızın talebi faize bulaşmadan ve zamana yayılmış bir ödeme planı. Umutları projenin tamamlanması ve yeni yerlerinde işlerin daha iyi olması fakat oraya kadar esnafımızı ayakta tutmak ve yaşatmak zorundayız” dedi.

Kendilerinin yetki makamında olmadığını, sorunu gündeme getirerek esnaflara katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Turhan, “Bu hepimizin meselesi. Şehrimizde 317 esnafı ilgilendiren bir probleme kayıtsız kalamayız. Meselenin çözümüne kimler katkı sağlayacaksa, birlikte hareket ederek yardımcı olmalıyız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.02.2022 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.