Başkan Turhan: İşçisini Mutlu Edemeyen Belediye, İlçesini Mutlu Edemez

22 Mart 2022 Salı 14:20
Başkan Turhan: İşçisini Mutlu Edemeyen Belediye, İlçesini Mutlu Edemez

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Ortahisar Belediyesinde çalışan işçilerin enflasyondan kaynaklanan 2 aylık maaş farklarının ödenmemesini eleştirdi ve “Bu ekonomik kriz ortamında işçisini mutlu edemeyen belediyenin, ilçesini mutlu etmesi mümkün değildir” dedi.

Turhan, bir süredir şehrin gündeminde olan Ortahisar Belediyesi’ne bağlı ORBEL A.Ş.’de çalışan işçilerin sözleşmeden kaynaklanan enflasyon maaş farklarının ödenmemesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

BELEDİYE İŞÇİLERİ 2 AYDIR ENFLASYON FARKI ALAMIYOR

“Belediye iştiraki ORBEL A.Ş. bünyesinde çalışan 1100 işçinin, toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan yüzde 48’lik enflasyon maaş farkları iki aydır ödenmiyor. Sözleşmeye göre Şubat ayında çalışanların maaşlarına Ocak ayı TÜFE’ye göre zam yapılması, bunun da asgari ücrete yapılan iyileştirmenin de göz önünde tutularak günlük en düşük 166,8 TL baz alınarak uygulanması gerekiyor. Fakat Şubat ayı için yapılan maaş ödemesinde 144 TL yevmiye üzerinden Aralık ayı tüketici endeksine göre zam yapıldığı öğreniliyor. Yani Ortahisar Belediyesi işçileri, sözleşmeden kaynaklanan haklarını alamamaktadır. Belediye yönetimi ise bu farkların parasızlık sebebiyle ödenemediğini gerekçe olarak ileri sürmektedir.”

İŞÇİSİ MUTLU OLMAYAN BELEDİYE, İLÇESİNİ MUTLU EDEMEZ

“En Mutlu Şehir Ortahisar sloganı, sözde bir slogandır. İşçisini mutlu edemeyen bir belediyenin ilçesine hizmet götürmesi, ilçesini mutlu etmesi söz konusu olamaz. Belediye Meclis toplantılarında da gündeme geldiği üzere, Belediyenin uzun zamandır ekonomik krizde olduğu, belediye bütçesinin SOS verdiğini görüyor, söylüyorduk. Bunun en net göstergesi, maaş farklarının parasızlık gerekçesiyle ödenememesidir.”

SENDİKA YETKİLİLERİ, İŞÇİNİN HAKKINI KORUMAK ZORUNDADIR

“Sendika yetkililerinin belediye yönetimiyle görüşme yaptığını, bir uzlaşma arayışı içinde olduklarını öğrendik. Bu uzlaşmanın işçilerin lehine olması, kazanılmış hakların arkasında durulması gerekiyor. Bizim talebimiz, ekonomik krizde iyice bunalmış işçileri mağdur etmeyecek bir çözümün en kısa zamanda bulunması ve uygulanmasıdır.”

ORTAHİSAR BELEDİYESİNİN DURUMU, AKP’NİN ÜLKEYİ GETİRDİĞİ DURUMUN SONUCUDUR

“Ortahisar Belediyesinin bu durumu, yani işçilerine hak edişlerini ödeyememesi, belediye yönetiminin plansız ve programsızlığının, bütçe yönetimindeki başarısızlığının olduğu kadar, AKP iktidarının da ülkeyi ekonomik olarak nasıl bir çıkmaza sürüklediğinin de en net kanıtıdır. Halkımız ve belediye çalışanları bu durumu görmektedir ve gereğini sandıkta yerine getirecektir. Kimsenin endişesi olmasın, hiçbirimiz bu iktidara mecbur değiliz. Bu anlayış devam ettiği müddetçe, küçük bir azınlık dışında halkımızın büyük kesimi daha ağır tablolarla karşılaşacaktır. Bu sıkıntıların çözümü bellidir, çözüm sandıktır ve yeni bir iktidardır.”

Son Güncelleme: 22.03.2022 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.