Başkan Yardımcıları Da Kaçak Su Kullanmış!

02 Aralık 2021 Perşembe 09:59
Başkan Yardımcıları Da Kaçak Su Kullanmış!

Selahattin ÖZCAN - Karadenizde Sonnokta

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kesilen cezalar gündemdeki yerini korurken, 455 bin su abonesi bulunduğu ve 2 bin 134 hanede kaçak su bağlantısı olduğu tespit edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kesilen cezalar gündemdeki yerini korurken, 455 bin su abonesi bulunduğu ve 2 bin 134 hanede kaçak su bağlantısı olduğu tespit edildi.

TİSKİ tarafından belirlenerek ceza kesilen hanelerden ikisinin ilçe Belediye Başkan Yardımcılarına, birinin ise yine bir ilçenin Belediye Başkan Vekili’ne ait olduğu öğrenildi. Kesilen cezalar Ortahisar Danışma Meclisi’nde de gündeme gelip tartışma konusu olmuştu.

CEZAYI YİYİNCE ORTALIĞI AYAĞA KALDIRDILAR

Trabzon’da yıllardır el atılmayan bir altyapı sorununa el atılıyor. Tamam süreç biraz sıkıntılı geçiyor ama 455 bine yakın aboneye sağlıklı su hizmeti vermek için mücadele ediliyor. Bu hizmetlerin karşılığı da oluyor. TİSKİ genelde bütçesini abonelerinden tahsil ettiği paralarla oluşturuyor. Bu paralarla da şehir merkezinde ve ilçelerde yatırım yapılıyor. Şehirde 455 bine yakın abone varken, 2 binin üzerinde hanede kaçak su kullanılıyor. Bunu TİSKİ tespit ediyor ve TBMM’nin getirdiği yasa ile birlikte cezai işlem başlatıyor. Durum böyle gelişince bir anda ortalık yangın yerine dönüyor ve yaygara kopuyor. Neymiş efendim, TİSKİ nasıl ceza kesermiş. Kardeşim yüz binlerce abone borcunu öderken senin ayrıcalığın ne? Hatta bu eleştiriler AK Parti’nin toplantılarında da dile getiriliyor. Merak ettik ve destek çıkılması gereken yerde neden bu eleştiriler geliyor diye konuyu araştıralım dedik. Sonra bir baktık ki iki ilçenin Belediye Başkan Yardımcısı ve yine bir ilçenin Belediye Başkan Vekili bu kaçak kullanıcılar arasındaymış meğer. Onlara da ceza kesilmiş. Kardeşim hani herkese eşit davranacaktık, hani adalet dağıtacaktık. Ne oldu? Demek ki sana dokunuldu diye ortalığı ayağa kaldırıyorsun! Hatta bu konuda partilileri de yanlış yönlendiriyorsun. Önce dürüst ve tarafsız olmak gerekir. Haklıysan eleştir tabi ama önce dön de aynaya bak derler adama.

Son Güncelleme: 02.12.2021 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.