Başkan Yaşar Sivrikaya: "Esnafla devletin arasında köprüyüz"

Yüzlerce üyesiyle Trabzon’un 49 meslek odasından en büyüğü olan Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odasının Başkanı Yaşar Sivrikaya’yla Akçaabat esnafını konuştuk

17 Ocak 2020 Cuma 16:57
Başkan Yaşar Sivrikaya: "Esnafla devletin arasında köprüyüz"

SONNOKTA BERKANT PARLAK - Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya esnafın ülkenin omurgasını oluşturduğunu belirterek “Esnafımız memleketin alın teri ve göz nurudur. Bu ruhu hep birlikte yaşatalım ki millet yaşasın devlet yaşasın.” dedi. Sivrikaya “Yurdumuz bu günlerde dış mihrakların yıkıcı ve bölücü terör örgütlerinin saldırısına maruz kalmakta. Bunun da sıkıntılarını ekonomik olarak bir esnaf kesimi daha çok hissetmekteyiz. Dolayısıyla esnafımız da yaşanan bu olaylardan mağdur. Ama biz her türlü mağduriyetimize rağmen devletimizin yanındayız. Böyle dönemlerde milletçe tek yumruk, birlik ve beraberlik içinde olmak çok önemli...” diye konuştu. “Oda olarak bizim temel vazifelerimizden biri de devletle esnaf arasında köprü vazifesi görmek.” diyen Sivrikaya “Biz bugüne kadar her platformda esnafımızın sorunlarını dile getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Esnafımızın en küçük derdini, sıkıntısını bile yetkili yerlere bildirmekten geri durmadık, durmayacağız da.” ifadelerini kullandı.

Kaç yıldır görevinizin başındasınız?

Bu dördüncü dönemim. Şu anda 15. yılımıza girdik. 2 yıl sonra 16 yıllık görev süremizi tamamlayacağız.

Bu hayli uzun bir dönem... Esnafın teveccühünü nasıl kazandınız?

Esnaflarımıza hiçbir zaman kapımızı kapatmadık. Odamızda aile ortamını sağladık. Esnafımızın acı, tatlı gününde yanında olduk. Esnafın her yanında olduk. Esnaf da sağ olsun bizim onlara karşı sevgimize karşılık verdiler. İlk dönem rakipli seçimle girdik. Son 3 dönem rakip de çıkmadı. Teveccühe layık olabilmek için elimizden geleni gece gündüz demeden yapmaya çalışıyoruz. Kapımız her zaman açıktır. Esnafımızın sorunlarını en yetkili isme kadar ulaştırıyorum.

Gelecek dönem de adaylığı düşünüyor musunuz?

Her şey için nasip… O gün ne olur, Allah bizi o güne kavuşturur mu bilemiyoruz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki biz koltuk sevdalısı değiliz. Yorulduğumuz, enerjimizi kaybettiğimiz an bırakmasını biliriz. Birileri gibi koltuğa yapışmayız. Biz hizmet, Akçaabat, Trabzon, Türkiye sevdalısıyız. Bize ne görev verilirse yaparız. Akçaabat’ın girişinde kapıcı ol deseler oluruz.

Çağ değişiyor, birçok şey yenileniyor. Bölgemizde pek hissedilmese de şehirler, ilçeler de değişiyor. Akçaabat esnafında durum nedir?

Tabii ki Akçaabat esnafı da değişiyor. Avrupa’da uzun bir süre kaldım. Orada gördüğüm yenilikleri esnafa taşıma gayreti taşıdım.

Esnafı değişim konusunda ikna edebiliyor musunuz?

Oluyorlar. Anlatıyorum. Önerdiğimiz değişikliklerin onların lehine olacağını biliyorlar. Sağ olsunlar bize güvenleri de tam. Akçaabat’taki dükkânlarımız pırıl pırıl. Akçaabat’ta kaldırım sorunu büyük...

Kaldırımlar işgal altında. Bu sorun nasıl çözülecek?

Biraz esnafı geri çekerek biraz da kaldırımları genişleterek bu sorun çözülür. Ancak bu yalnızca bizim işimiz değil. Yerel yönetim de işin içinde olmalı. Biz iş birliğine hazırız. Bu sorunu kolaylıkla çözebiliriz.

 



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.