Başkan Zorluoğlu'dan Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu.

03 Temmuz 2019 Çarşamba 08:53
Başkan Zorluoğlu'dan Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu. Ziyarette Zorluoğlu’nu TGC Başkanı Ersen Küçük, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TGC eski Başkanları Murat Taşkın ve Yusuf Turgut karşıladı. 

Trabzon Basının büyük ilgi gösterdiği ziyarette konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehrin gündemi ile ilglili flaş açıklamalara imza attı..

Başkan Zorluoğlu ilk etapta göreve başladığı tarihten bugüne yapılanları özetleyerek,  "Geldiğimiz günden itibaren bizim seçim döneminde ki beyannamemize bakarsanız kurumsal yapının güçlendirilmesi yazar. Çünkü biz yeni yönetim anlayışı diye bir kavramla seçmenin karşısına çıktık. "Biz belediyede yönetim anlayışını değiştireceğiz" Daha istişareye açık, vatandaş odaklı yönetim anlayışını yerleştirmeye çalışacağız. Bu vatandaştan karşılığını buldu. 

Teşkilat yapısını gözden geçirdik. Sadece ben çalışmadım, bu işleri bilen insanlarda profesyonel anlamda destek verdi. Geçtiğimiz ay mecliste kabul edildi. Fen İşleri Dairemiz vardı hem yol işine hem de üst yapımına bakıyordu. Çok yoğun daire. Halbuki Trabzon’da yol işinin büyük yükü var. Onun için sadece yolla uğraşacak daire kurduk"' dedi. 

YENİ GENEL SEKRETER GÖREVE BAŞLADI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanan Ahmet Adanur'un göreve başladığını ifade eden Başkan Zorluoğlu, "23 Daire Başkanlığından, 4 Genel Sekreter Yardımcısı, Genel Sekreterden müteşekkil bir yapı.. Teftiş Kurulu Başkanlığı hukuken vardı fiilen yoktu. Biz harekete geçirdik. 

Müfettiş kadroları çıkardık. Mali Hizmet Kadroları. Bizim belediyemizde böyle uzman kadroları yoktu. Onlara da usulüne uygun atamalar yapılacak.  Bizim belediyemizde mutlaka ulusal ve uluslararası fonları iyi kullanmalıyız.  Hibe imkanı sağlayacak bir sürü finansman grubu ve fon olabilir. Bunları araştıracak genç dinamik, proje mantığı ile çalışmış arkadaşlar küçük şube o kurumsal yapının altında oluşturduk.

YENİ TEŞKİLAT YAPISI..

Geçtiğimizi günlerde bir kısım atamaları yaptık. Ben kampanya döneminde sordunuz hepiniz sordunuz. "Yönetimi değiştirecek misiniz?" Bende, "elbette yönetimi değiştireceğiz.. Hafızayı yok etmeyeceğiz" dedim.

2 Genel Sekreter Yardımcısı değiştirdim ama 2’si devam ediyor. Daire Başkanlarından 3’de 2’si devam ediyor. Ben o hafızayı kaldırmak istemem. Kendime göre, kriterlerime göre başarılı bulduğum arkadaşlar devam ediyor. Sayıları az değil. 23 Daire Başkanından, 15 – 16’sı devam ediyor. "Aman Allah’ım geldi bütün teşkilatı değiştirecek" denilecek bir şey yok. Bilakis yüzde 20 - 25 değişim var.  Genel Sekreterimiz değişti, TİSKİ Genel Müdürü değişti. Onlar benim 1. Derece çalışacağım insanlar.

Atamalarda basının bu kadar ilgi göstermesine şaşırdım. Ben basının hizmetler noktasında yeri geldiğinde eleştirmesini yeğlerim" ifadelerini kullandı.

YENİ ATANAN DAİRE BAŞKANLARI BAŞARISIZ OLURSA DEĞİŞİR

Yeni atanan Daire Başkanlarıyla ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu, "Ben atadım diye yeni arkadaşların hepsi mükemmel olamayabilir. Bunları bende takip edeceğim. İyi yönetici olmayabilir, iyi hizmet edemeyebilir. Bu atadığımız arkadaşlar hızımıza ayak uyduramazlarsa bunlardan da görevden alacaklarımız olabilir. Bu yönetici kadrosunu oluşturduk" dedi.

BUNDAN SONRA DEĞİŞİM BÜYÜK ORANDA OLMAZ

Bundan sonra yönetim kademesinde büyük oranda değişim olmayacağının altını çizen Zorluoğlu, Trabzon Büyküşehir Belediyesinin gelirlerinde kendi öz kaynaklarının yüzde 10'u oluşturduğunu geri kalan yüzde 90'lık kaynağın ise Genel Bütçeden sağlandığına dikkat çekti. Başkan Zorluoğlu, bu paranında, maaş ve cari harcamalara çok az kısmının da yatırımlara yönlendirilebildiğini söyledi.

BÜYÜKŞEHRİN KAYNAK OLUŞTURMASI LAZIM

Başkan Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bizim bir kaynak oluşturmamız lazım. Bununla ilgili seçildiğimizin 2. Haftasında Ankara’da belediyeler birliği ile bize benzeyen belediye başkanı arkadaşlarımızla bir araya geldik.9 belediye başkanı ile bir araya geldik. O süreç devam ediyor. İstanbul seçimleri neticelendi, artık bir ivme kazanacak. Kanunda değişiklik yapılacak. Trabzon’un da içinde bulunduğu dezavantajlı iller Genel Bütçeden daha fazla pay alacak.  Biz öz gelirlerimizi arttırma gayreti içindeyiz.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi çok büyük borcu olan bir belediye değil. Borç batağında denilecek bir belediye değil. Makul bir borçtur. Diğer Büyükşehir Belediyeleri ile kıyaslandığında. Ancak kaynak yok, gelir yok, bize düşende bu gelirleri attırmak.

İLLER BANKASI ARACILIĞI İLE DÜNYA BANKASINDAN KREDİ

İller Bankası, Dünya Bankası ile görüşüyor. Bu olursa belediyelere İller Bankası üzerinden Dünya Bankasından uzun vadeli kredi imkanı doğacak. Bu gerçekleşirse projelerin bir çoğunda mesafe kat edilecek.  Gülcemal ayrı bir başlık açılması gereken özel bir proje.

BEŞİRLİ'DE Kİ KÖTÜ KOKU ORTADAN KALKACAK

Devam eden işleri tamamlayacağız. Fatih Parkı, süre verdim. Nasip olursa 1 Eylül itibariyle orayı vatandaşımızın istifadesine sunuyoruz..  Orada 2,5 milyona mal olan ihale yaptık. O kokuya sebep olan sıkıntıyı o ihale çerçevesinde inşallah çözüyoruz. Beşirli’de koku, kaderi değil. Onu çözüyoruz.

GÜLCEMAL’İN İLK ETABI 2 YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Gülcemal eleştirilebilir. Çevre hassasiyeti olan insanlar tarafından eleştirilebilir. Başlayan projeydi. Bu şehre en iyi şekilde kazandırılması gereken proje. Çok küçük kısmı yapıldı. Büyük yük bizim üzerimizde. Ganita’dan Akyazı’ya sahil tamamı olmak üzere Gülcemal’ide içine alacak şekilde çalışma yaptırıyorum. Bizim Belediye ki arkadaşlarımıza, yurt dışından uzman ve başka birileri çalışıyor. Bunlar tamamlandığında ortaya bir manzara çıkacak. O zaman sizlere de soracağız, vatandaşımızı da STK'larada soracağız. Orası öncelik Trabzon insanı olmak üzere, turistlere de çok iyi hizmet verecek yerler olabilir. Hedefim 2 yıl içinde 1. Bölümü tamamlamak. 2 etabı yaklaşık 1 km plajı olan yüksek maliyetli işler..

DOLMUŞLAR DEĞİŞECEK.. 3 MODEL WEB SİTESİNDE..

Ramazan ayında da sonrasında Trabzon Şoförler Cemiyetiyle bir araya geldik. Servisçiler Odasıyla bir araya geldik. Bir çalışma yürütüyoruz. Dolmuşların modernizasyonu. Önemli. Hepimizin üzerinde ittifak ettiği.. Cemiyet son derece yapıcı ve istekli bir anlayışa sahip. Oturduk bizzat konuştuk. Teknik düzeyde çalıştılar, bana sunum yapacaklar. Sayın vekillerimizide bilgilendireceğiz. Gelidğimizn nokta hangi model olsun noktası. Bir çok konuda anlaştık. Değiştireceğiz ama neyle değiştireceğiz. Belki Web sitesinde 3 model koyup bakalım vatandaş ne istiyor bunu da yapabiliriz. Bunlar son aşamaya geldi.  Otobüslerimizin de bir kısmı hakikaten eski. Bunda da vatandaşlardan tepki alıyoruz. Biz ilk etapta 20 tane yeni otobüs almayı düşünüyoruz. Her yıl 10 tane 15 tane otobüsü filomuza katmak istiyoruz. Bunların hepsi zaman meselesi.

ATAKAN AKSOY’DAN TEŞEKKÜR BEKLİYORUM

Belediyeye Kaynak oluşturmak için seçimlerde rakibi Prof. Dr. Atakan Aksoy’un projeleriyle ilgili kendisiyle görüşüp görüşmediği sorusuna, “Atakan Aksoy rakibimizdi. Nahoş bir hadise olmadı, karşılıklı sevgi saygı hoşgörüş içinde.. Kazanılanın tebrik edilmesi lazım. Atakan hocadan bir telefon veya daha sonra bir gelip tebrik edip hayırlı olsun demesini beklerdim. Böyle bir adım atılmadan senin projelerin vardı gel bakalım yakışık almaz diye düşünüyorum. Ben hala Atakan hocayı bekliyorum” diye yanıt verdi.

ÇÖMLEKÇİ’DE YÜZDE 50’Sİ İLE ANLAŞILDI..

Çömlekçi’de 9, 9,5 hektarlık alanın çalışmalarının tamamlanacağını sayın Bakanımız kamuoyuna açıkladı. Şuanda yüzde 50’si ile vatandaşımız anlaşılmış durumda. Kalan kısımla da anlaşma cihetine gidiyoruz. Teklif edilen ücretlerde enflasyon oranına bağlı artış yapacak. Onu bekliyoruz. Bir taraftan proje çalışması yapılıyor. Orada anlaşmak isteyenlerden bir kısmı konut isteyebilir. Onlara da bu konutları teklif edeceğiz.  Onu kendi kafasına göre yapmayacak. Büükşehir Belediyesi, Trabzon kamuoyuyla paylaşılarak bu süreç yönetilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.