Başkan Zorluoğlu fındık topladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilen Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte fındık topladı.

08 Ağustos 2020 Cumartesi 16:07
Başkan Zorluoğlu fındık topladı

Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi etkinliğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, CHP Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

FINDIK TOPLAMA SEZONU HAYIRLI OLSUN 
Sezonun ilk fındık hasadının yapıldığı etkinlikte bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bizleri burada bir araya getiren değerli Ticaret Borsası Başkanımızın şahsında Trabzon Ticaret Borsamıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesile ile birkaç gün önce başlayan fındık toplama ya da yöresel tabirle ‘fındık deşürme’ sezonunun şehrimiz ve ülke ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye’de bu yıl açıklanan tahmini rekolte 700 bin ton civarında. Bunun da 40 bin tondan biraz fazlasını inşallah Trabzon’da Trabzonlu çiftçilerimiz toplayacaklar” ifadelerini kullandı.  
 
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ 
Belirlenen fındık fiyatının iki bakımdan çok kıymetli olduğunu da vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Bir tanesi fındık toplanmadan önce fiyatı açıklandı. İkincisi de hakikaten 22 lira ve 22.5 lira gibi, ilave desteklerle buna 2’şer lira daha koymak lazım. Yani yaklaşık 24 ve 24.5 lira gibi gerçekten önemli bir fındık fiyatı açıklandı. Bu elbette durduk yere olmuyor. Ankara’da değerli Milletvekillerimizin bu konuda ciddi çabaları olduğunu biliyoruz. Tarım Bakanlığımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde Sayın Milletvekillerimize gönülden teşekkür ediyorum. Yine Tarım Bakanımıza ve elbette nihai kararı veren Cumhurbaşkanımıza bölgede fındık üreten fındık üreticimizin yüzünü güldüren bu önemli fiyat için yürekten teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

VERİMİ ARTIRMAK MÜMKÜN 
Örnek bahçenin önemine de değinen Başkan Zorluoğlu, “40 bin ton dedik ve elbette ki bu verim dikkate alındığında çok yeterli değil. Bizim dekar başına yaklaşık 80-90 kilo gibi bir ortalama verimimiz var. Bu kabul edilebilir bir düzey değil. Mutlaka bu verimi çok daha yukarılara çıkarmamız gerekiyor. Değerli Borsa Başkanımız bunun 3 kat artabileceğini ve Trabzon’da üretimin 130 bin tonlara kadar çıkabileceğini ifade ediyor. Bugün esasında bu bahçede gördüğümüz durum da bu. Yani doğru dikim yapıldığında, doğru adımlar atıldığında ve bilinçli çiftçi ile birim başına olan verimi birkaç kat artırmak mümkün. Kesinlikle abartılı bir hedef değil. İnşallah el birliği ile bu hedefe ulaşacağız” şeklinde konuştu.  
 
ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ 
Fındıkta verimi artırmanın sadece çiftçinin tek başına yapabileceği bir şey olmadığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Borsa Başkanlığımız zaten yıllardır verim artırma çalışmaları yapıyor. Tarım İl Müdürlüğümüz de bu çalışmaların aktif bir şekilde içerisinde. Şimdi biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’un çok önemli stratejik bir ürünü olan fındığın veriminin artırılması noktasında elimizi taşın altına koyuyoruz. Ve bundan sonraki çalışmalarda bu tür bahçelerin ortaya çıkmasında, çiftçilerin bu manada eğitilmesinde, eksik araç gereçlerin temininde Trabzon Büyükşehir Belediyemizle, Borsamızla, Tarım İl Müdürlüğümüzle ve diğer ortaklarımızla beraber inşallah yoğun bir çaba içerisine gireceğiz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.08.2020 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.