Başkan Zorluoğlu Saha Çalışmalarına Devam Ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni haftaya denetimlerle başladı. Büyükşehir Belediyesinin devam eden yatırımlarını yerinde inceleyen Başkan Zorluoğlu, projelerin son durumlarını anbean titizlikle takip ediyor.

08 Haziran 2020 Pazartesi 14:47
Başkan Zorluoğlu Saha Çalışmalarına Devam Ediyor

Sabah saatlerinde yapımı devam eden kadınlar pazarı, Cudibey Ortaokulu ve öğretmenevi ile katlı otoparkın son durumlarını yerinde gören Başkan Zorluoğlu, çalışmalardan memnun kaldı. Başkan Zorluoğlu’nun denetimleri sırasında; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcısı Gürcan Başar, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu ve ilgili daire başkanları da hazır bulundu.
 
KADINLAR PAZARININ TARİHİ YÖNÜNÜ KORUYACAĞIZ
Denetimlerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Hafta başı olması münasebetiyle devam eden yatırımlarımızla ilgili incelemelerde bulunduk. Öncelikle Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır hizmetinde olan kadınlar pazarı inşaatımızı denetledik. Çok eskiyen ve işlevini göremez hale gelen kadınlar pazarını göreve başladıktan bir süre sonra yıkmıştık. Yerine modern ama eski tarihi yönünü de üzerinde taşıyan kimlikli bir yapı projesi hazırladık. İhalesi gerçekleştirildi ve yakın zamanda da işine başladık. Şu anda kazı çalışması devam ediyor. Tamamlandığında hakikaten bölgeye inşallah apayrı bir hava katacak, çok güzel bir çalışma olacak. Aynı zamanda başta köylü üretici kadınlarımız olmak üzere esnafımıza da çok daha konforlu şartlarda vatandaşa hizmet etme imkanı sunmuş olacağız” dedi.  
 
PAZARKAPI’DAKİ SURLARI RESTORE EDECEĞİZ
Kadınlar pazarının yıkılmasının ardından ortaya çıkan surla ilgili yapacakları çalışma hakkında da bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Sur o şekliyle Trabzon’a yakışmıyor. Oranın da projesini tamamlıyoruz bu hafta. Önümüzdeki hafta kurula girecek. Surları da inşallah restore edeceğiz. Işıklandırmasıyla, yeni yollarla hakikaten o bölge çok daha farklı bir görünüm kazanacak. Devamında Tabakhane Vadisi yukarıya doğru çıkıyor, aşağıya doğru da bir taraftan balık hali, Moloz’daki caminin etrafı, yine Pazarkapı kentsel dönüşümü ile şehrin kalbi sayılacak bu önemli destinasyon, bütünüyle yenilenmiş olacak. Bir taraftan da o bölgeyi tarihi dokusuna uygun, trafik ve ulaşım anlamında da çok daha konforlu bir hale getirmiş oluyoruz” diye konuştu.  
 
YENİ YAŞAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ
Cudibey Ortaokulu ve öğretmenevi inşaatının son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Okul tamamlanmıştı, öğretmenevi de büyük oranda tamamlandı. Yüzde 90’ın üzerinde bir gerçekleşme söz konusu ve 10-15 gün içerisinde geçici kabulü yapılmış olacak. Cudibey Ortaokulu ve öğretmenevi binaları tamamen bittiğinde, mevcut binaları Büyükşehir olarak biz devralacağız ve yeni yaptığımız yerleri de Milli Eğitim’e vereceğiz. Mevcut binaların olduğu alanı projelendiriyoruz. Orada Karagöz Meydanı adı ile bilinen yeni bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Uzun Sokak’ın hemen başlangıcında, yine Tanjant’la Uzun Sokak arasındaki alanla ilgili projemizi vatandaşlarımız, ilgili meslek odalarımız ve şehrin dinamikleri ile istişare ederek hazırlayacağız. Ve önümüzdeki dönemde de bu projelerimizi tamamladıktan sonra ihaleye çıkacağız. Bunlar da özel önem verdiğimiz projelerimiz” ifadelerini kullandı.
 
KATLI OTOPARK AĞUSTOSTA AÇILACAK
Tanjant yolu üzerinde Doğu Karadeniz’in belki de tek tam otomatik katlı otopark inşaatında da önemli bir mesafe alındığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Otopark yapımında yurt dışı bağlantılı makine ve teçhizat alımı gerektiği için pandemi süreci çalışmalarımızı birkaç ay yavaşlattı. Epey bir mesafe katedildiğini gördük. İnşallah ağustos ayı itibarıyla otoparkımızı tamamlamış ve hizmete açmış olacağız. Göreve geldiğimizde denetimlerde bulunduğumuz inşaatların tamamında finansal problem vardı. İşler durma noktasına gelmişti. En başta finansman sorununu çözdük ve müteahhitlere çalışmalarınızı süratle tamamlamalısınız dedik. İşlerin tamamı bir senede bitme noktasına geldi. Bu önemli başarıda ekibim ve yüklenici arkadaşlarımız özveri ile çalıştılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kısa süre içerisinde bu yatırımların hepsini şehrimizin ve insanımızın istifadesine sunmuş olacağız” dedi.   
 
ZORLUOĞLU YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Başkan Zorluoğlu’na denetimleri sırasında hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi. Esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Zorluoğlu, “İçerisinde bulunduğumuz zor süreci atlattığımızda inşallah sık sık bir araya gereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.