Başkan Zorluoğlu Trabzon’un Kurtuluşu İçin Mesaj Yayımladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

23 Şubat 2021 Salı 10:04
Başkan Zorluoğlu Trabzon’un Kurtuluşu İçin Mesaj Yayımladı

Başkan Zorluoğlu mesajında, Trabzon’un coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle tarihin her döneminde önemini koruyan ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği Trabzon’umuz, tarih boyunca gerek stratejik konumu, gerekse sosyo-ekonomik pozisyonu itibarıyla her dönem önemini korumuş kadim bir şehirdir. Trabzon, Rusya’da patlak veren 1917 Ekim Devrimi’ni takip eden siyasi ve askeri olaylara bağlı olarak başlatılan askeri harekât sonucunda, 24 Şubat 1918’de işgalden kurtarılmıştır. Bugün şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Bu toprakları bize vatan olarak bırakanları rahmetle anmak, hatıraları önünde saygıyla eğilmek ve bıraktıkları mirasa sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmak başlıca görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yaşadığımız bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatanlaştıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.”

Son Güncelleme: 23.02.2021 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.