Başkan Zorluoğlu,Dolmuş modernizasyonunda sonucu birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Dolmuş modernizasyonunda sonucu birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız.

24 Şubat 2020 Pazartesi 14:53
Başkan Zorluoğlu,Dolmuş modernizasyonunda sonucu birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada Dolmuş modernizasyonunda sonucu birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız.

BİZE DÜŞEN EMANETE SAHİP ÇIKMAK
“Bize düşen sorumluluk atalarımızın çok büyük kahramanlıklarla, kanlarıyla, canlarıyla bizlere emanet bıraktıkları bu kadim şehrimizi daha da kalkındırmak, daha da geliştirmektir” diyen başkan Zorluoğlu “Biz de Büyükşehir Belediyesi ve şahsen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığımız günden itibaren bu maksatla hakikaten çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bir taraftan bizden önce başlatan bir takım önemli projeleri devam ettirirken, diğer taraftan da şehrin ihtiyaç duyduğu projeleri hayata geçiriyoruz. Ganita’dan Beşirli’ye oradan da Akçaabat kadar inşallah sahilin Trabzon’a yakışır bir hale getirilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz” şeklinde konuştu.  
 
DEĞİRMENDERE’DE TRAFİK SORUNU ORTADAN KALKACAK
Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu “Şehrin en önemli sorunu olarak görülen ulaşım meselesinde epey bir mesafe kat ettik. Dün itibarıyla 9 yeni otobüsümüzü teslim aldık. Mart ayında da inşallah 11 otobüsümüzü daha halkımızın hizmetine sunacağız. Dolmuş modernizasyonunda da sonucu birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız. Ulaşımla alakalı yeni otoparklar inşa ediyoruz. Artık Trabzon’a yakışmadığını düşündüğümüz yeni otogarla ilgili kararımızı verdik. Projesi mart ayı sonunda tamamlanıyor, nisan ayında yeni otogarımızın ihalesini yapacağız. Yine Değirmendere ve Çömlekçi’de sıkışan trafiğe çok uzun yıllar çözüm olacak bir çalışma başladı. Ulaştırma Bakanımıza müteşekkiriz. Maçka’dan Gümüşhane Erzurum istikametinden gelen yolu, sahil yoluna bağlayacak çalışma yapılıyor. Bu Değirmendere trafiğini bütünüyle ortadan kaldıracak. Yine Çömlekçi’de bilhassa liman kavşağında ve Moloz tarafındaki yoğun trafik meselesini de Çömlekçi ve Moloz arasında açacağımız 3.  ve 4. tünellerle artık tamamen çözmüş olacağız. Bu şekilde Trabzon kesintisiz bir sahil yoluna ve yine kesintisiz bir iç yola kavuşmuş olacak” dedi.
 
ORTAHİSAR’DA SU ŞEBEKE HATTINI YENİLEYECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin altyapısına da çok önem verdiklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bu manada önümüzdeki günlerde çok büyük bir altyapı projesini de hayata geçiriyoruz. Bu da Ortahisar ilçemizin su şebeke hattının bütünüyle yenilenmesidir. Bu da yaklaşık 550 km’lik su şebeke hattının değiştirilmesi anlamına geliyor. Gerçekten çok büyük bir proje. 200 milyon liraya yakın bir maliyeti söz konusu. İçme suyu hatları değiştirilirken biz aynı zamanda şehrin kanalizasyon problemini de çözmek istiyoruz. Bununla birlikte doğal gazda eksik kalan hatların döşenmesini de gerçekleştirmek istiyoruz. Yine telekomünikasyon hatlarını ve yer altına alınacak elektrik sistemlerinin bu süreçte tamamlanmasını arzu ediyoruz. İnşallah çok iyi bir koordinasyonla inşallah 3-4 yıl içerisinde bu proje tamamlandığında Trabzon merkezinin çok uzun yıllar bir altyapı sorunu kalmamış olacak” ifadelerini kullandı.
 
TRABZON ÖNCÜ İL OLACAK
Trabzon bir sanat, kültür ve turizm şehri. Bu boyutunu öne çıkarmamız gerekiyor. Her zaman söylüyorum sıkıcı şehirler gelişemiyor. Sıkıcı şehirlere dışarıdan insanlar gelmiyor. Bizim ekonomimizde turizm en önemli girdi. Son dönemlerde turizm ilk sırada yer alıyor. Şehrimizi daha cazip hale getirecek dokunuşları yapmamız gerekiyor. Bu şehirde yıl boyunca çok sayıda kültürel sanatsal sportif etkinliklerin peş peşe yapılması ve Trabzon’un çok canlı ve coşkulu bir şehir olduğunun hissettirilmesi gerekiyor. Bu sene turizm anlamında Sayın Valimin de büyük çaba ve gayretleriyle hakikaten önemli bir sene olacak. Hedefimiz Valiliğimiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımızla yeni destinasyonları şehrimize kazandırmak ve bu şehri Türkiye’de öncü illerden biri haline getirmek. İnşallah birkaç sene içerisinde bu şehirdeki değişimi ve dönüşümü hep beraber gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.