Başkan Zorluoğlu’ndan Dünya Engelliler Günü Mesajı

02 Aralık 2022 Cuma 12:49
Başkan Zorluoğlu’ndan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına ve toplumsal farkındalığın artmasına vesile olduğunu belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarı, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek olmaktadır. Bize düşen ise engelli insanlarımızın hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır. Bu noktada Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermekteyiz.”
 
ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜ YAPTIK
“Göreve geldiğimiz günden itibaren özel gereksinimli kardeşlerimiz için neler yapabiliriz, sorunlarını nasıl çözebiliriz noktasında yoğun çalışmalar yürütmekteyiz. Zaman zaman kardeşlerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Yaptığımız tüm hizmetlerde engellilerimizin de maksimum ölçüde yararlanabilmesi anlayışıyla hareket etmekteyiz. Bu bir zihniyet dönüşümüdür. İlk olarak kurumsal yapımızı geliştirdik. Müstakil bir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve bu daire başkanlığı altında müstakil bir Engelliler Şube Müdürlüğü kurduk. Geldiğimiz aşamada Büyükşehir Belediyesinde engellilerimizin meseleleri ile doğrudan ilgilenen bir şube müdürü ve ekibi hizmet vermektedir.”
 
ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ’Nİ HAYATA GEÇİRDİK
“Seçim döneminde söz verdiğimiz Engelsiz Yaşam Akademisi’ni kısa süre içerisinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konaklar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyemize ait binada Engelsiz Yaşam Akademisi olarak hizmet vermeye başladık. Trabzon’un ve Büyükşehir’in yüz akı olarak gördüğümüz projemizle, özel gereksinimli gençlerimizi hayata hazırlıyoruz.  Onları zaman zaman ziyaret ettiğimde yaptıkları çalışmaları ve arkadaşlarıyla güzel zaman geçirdiklerini görmek her şeyden kıymetli.”
 
ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORUZ
“Ortopedik engelli kardeşlerimiz, bizden uzun zamandır eksikliğini hissettikleri bir talepte bulunarak, ‘araçlarımızı tamir edecek bir atölyemiz yok’ demişlerdi.  İlk işlerimizden biri olarak Esentepe Mahallesi’nde hizmete açtığımız ‘engelli araç atölyesi’ de çalışmalarına devam etmektedir. Küçük ama çok kıymetli bir iş olarak görüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kullandıkları sandalyeleri arzu ettiklerinde evlerinden alıp, tamir ettikten sonra evlerine teslim ediyoruz.  Bu hizmetimizi de bütünüyle ücretsiz olarak veriyoruz.”
 
ENGELSİZ TAKSİ UYGULAMASINI BAŞLATTIK
“Yine Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza manuel ve otomatik engelli araç dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Öte yandan yine şehrimizde bir ilk olarak ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasını hayata geçirdik. Engelli vatandaşlarımız ‘Engelsiz Taksi’ uygulamamızla hastanelere ve kamu kurumlarına ücretsiz olarak rahat ve konforlu şekilde gidebiliyor.”
 
DOLMUŞLAR ENGELSİZ ERİŞİME UYGUN HALE GETİRİLDİ
“Ortahisar ilçesindeki modernizasyon çalışmalarımızın sonucunda dolmuşlarımız engelsiz erişime uygun hale getirildi. Engelli vatandaşlarımız, otobüslerimizin ardından artık dolmuşlarda da rahatlıkla yolculuk yapabiliyor. Yine trafiğin yoğun olduğu yerlerde, yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlamak amacıyla yaya butonlarını temassız ışıklı ve sesli akustik butonlarla değiştirdik. Devreye giren yeni butonlarla, görme engelli yayalar için sesli bilgi verilmektedir. Üzerindeki dur yazısı da işitme engelli yayalarımızın rahatlıkla yararlanabilmesi için ışıklı yapılmıştır. Engelli kardeşlerimiz temassız sinyalizasyon çalışmalarımızdan duydukları memnuniyeti bizlere iletiyorlar. Onların memnuniyetini görmek bizleri de mutlu ediyor”
 
YÜRÜME YÜZEYLERİNİ VE ÜST GEÇİTLERİ YENİLİYORUZ
“Meydan bölgesinde Cephe Sağlıklaştırma Projemiz kapsamında, engelli kardeşlerimizin kullandığı hissedilebilir yürüme yüzeylerini yenileme çalışması gerçekleştirdik. Trabzon coğrafi yapısı gereği engelliler için zor bir şehir. Şu anki halleriyle engellilerimizin üst geçitlerden rahatlıkla yararlanması imkânsız. Bu doğrultuda engellilerimiz için bazı üst geçitlerde asansör sistemini hayata geçiriyoruz. Tüm bu çalışmalarımıza her geçen gün yenilerini ekleyerek, her şartta engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
 
YANLARINDA OLMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, sorunlarının çözümünde destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerime yürekten sevgilerimi iletiyor, her birini muhabbetle selamlıyorum.”

Son Güncelleme: 02.12.2022 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.