Berat Kandilimiz mübarek olsun

Berat Kandili dolayısıyla Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ve Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik birer mesaj yayınladılar.

19 Nisan 2019 Cuma 13:32
Berat Kandilimiz mübarek olsun

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Berat Kandili dolayısıyla yayımladıkları mesajında;"Berat Kandili  Allah'ın lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek biz kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı, mübarek üç aylar içerisindeki faziletli gecelerden bir tanesidir. Kutsal geceler; iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi manen planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için şüphesiz büyük bir fırsattır. Manevi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının da içten hissedilerek yaşandığı müstesna gecelerimizden olan Berat Kandili'ni vesile bilerek Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, kırgınlıklara son vererek İslam âleminin huzuru için dua etmeliyiz. Vicdan muhasebesi için iyi bir fırsat olacak en güzel cümlelerin en güzel duygularla Rabbimize ulaştırıldığı, sevgi ve tüm iyiliklerin sınırsız bir şekilde isteneceği bu gece  ülkemize ve tüm İslam âlemine mübarek olsun.Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandili’nin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm vatandaşlarımızın kandilini tebrik ediyorum."

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Mübarek üç aylar içinde yer alan, Ramazan’ın müjdecisi bu anlamlı gecenin, başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam dünyasının beratına, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Berat Kandili’nin Müslümanlar için eşsiz bir fırsat olduğunu kaydeden Zorluoğlu, “Berat kandili, inananlar için vicdanları muhasebeye çekme, nefisleri terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hataları telafi için eşsiz bir fırsattır. Bu kutsal gece, yeryüzünde hakkıyla idrak edildiğinde, inanıyoruz ki; Allah katında mutlaka karşılığını bulacak, biz kullar arasındaki dargınlıkların, küskünlüklerin ve kırgınlıkların unutulmasını, barışın ve adaletin tesisini, dostluk ve kardeşliğin pekişmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu mesajını şu şekilde tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, mübarek gecelerin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesi duasıyla Yüce Allah’a sığınıyorum.”

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç,  Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün İslâm aleminin Berat Kandili'ni kutladı.Mesajında Berat Kandili'nin Müslümanlar için Yüce Allah'tan (C.C) af ve bağışlanma dileme gecesi olduğunu belirten Başkan Genç, "Berat Kandili, mübarek Ramazan ayı öncesinde idrak ettiğimiz son kutsal gecedir. Bu vesileyle bir nevi bütün Müslümanları Ramazan ayının uhreviyatına hazırlayacak, bize kulluk vazifemizi, görevlerimizi ve sorumluluklarımızı hatırlatacak kandil gecelerimizden bir tanesidir. Her yıl Şaban ayının 15. gecesinde kutladığımız Berak Kandili Müslümanlar için Yüce Allah'tan bağışlanma ve af dileme gecesidir. Bu mübarek gecede yapacağımız bütün ibadetleri ve duaları Yüce Mevlâmız (C.C) kabul ve makbul eylesin. Berat Kandili pek çok sevabı ve feyzi içinde barındıran kutsal bir gecedir. Müslümanlar olarak bu gecenin feyzinden olabildiğince istifade etmeliyiz. Yüce Rabbimizden niyazımız Berat Kandili'nin Türkiye'mize, bütün Müslüman dünyasına barış, huzur ve kardeşlik getirmesidir." ifadelerine yer verdi.

İl Emniyet Müdürümüz Orhan ÇEVİK Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajındaRamazan’ın Müjdeleyicisi, Cenab-ı Hakk’ın Dünya Semasına Rahmetiyle Tecelli ettiği, bağışlanmanın ve kurtuluşun beratının verildiği, bu mübarek Berat Kandilinin tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyor,Teşkilatımızın tüm mensuplarının, milletimizin ve tüm İslam Âleminin Berat Kandilini kutluyorum.

Son Güncelleme: 19.04.2019 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.