Beşirli'nin altı da üstü de fiyasko! Meclis üyesinden sert eleştiri...

Altyapı çalışmaları biten Beşirli mahallesindeki çalışmaların yetersiz bulan CHP'li meclis üyesi, bölgede devam eden su kesintilerinden şikayet etti.

24 Temmuz 2021 Cumartesi 15:11
Beşirli'nin altı da üstü de fiyasko! Meclis üyesinden sert eleştiri...

Ortahisar Belediyesi CHP Meclis üyesi Oktay Söğüt, altyapı çalışmaları tamamlanmasına rağmen Ortahisar ilçesi Beşirli mahallesinde su kesintilerinin sürdüğü belirterek tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Söğüt, altyapı arızası nedeniyle yeni yapılan asfaltın sürekli olarak kazıldığını belirtti.

Oktay Söğüt'ün tepkisi şu şekilde oldu, "Bilindiği üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi, maddi kaynağının büyük kısmı Avrupa Birliği fonlarından karşılanan, Ortahisar ilçemizde 565 kilometre içme suyu şebekesini sil baştan yenileme projesine bir yıl önce ilk kazmayı vurmuştu. Başlangıçta tüm Trabzonluların önemi ve faydası üzerine tartışmasız fikir birliğine vardığı bu projenin bir yıl sonra bugün; tarih olarak aksaması, bir plansızlığın gözlenmesi, tamamıyla biten hiçbir mahallenin olmaması, bitmese de bittiği iddia edilen yerlerde sık sık su kesintisi ve arızaların olması, Meydan bölgesinin keşmekeşliği ve Uzun Sokak’ın üstyapısının renksiz ve ruhsuz olması, peşi sıra bir sürü soruyu, düşünceyi ve umutsuzluğu da beraberinde getirdi. İş bilmezlik mi, yüklenici veya taşeron sorunu mu, parasal bir sorun mu var türünden soruların aklımıza gelmesini sağlayan birçok şey gözlemiyor ve yaşıyoruz. Beşirli Mahallesi’nde yapılan çalışma bunun en güzel örneklerden birini teşkil ediyor.

BEŞİRLİDE, SÖZDE ALTYAPI DA ÜSTYAPI DA BİTTİ AMA SORUNLAR BİTMEDİ!

Bir yıl önce ilk kazmanın vurulduğu Beşirli Mahallesi’ne, 24 Mart tarihinde yeni içme suyu hattından su verildiği duyuruldu. Tali bağlantılar da yapıldıktan sonra hiç kimsenin altyapıyla sorunu kalmayacak denildi. 5 Mayıs tarihinde ise Başkan Zorluoğlu, beraberinde Ak Parti Trabzon milletvekilleri Balta, Günnar, Cora ve Ak Parti Trabzon il başkanı Mumcu ve daire başkanları olmak, Beşirli Mahallesi Kınalıtaş Caddesi’nde incelemelerde bulundu ve altyapıdan sonra, görünürde üstyapısı da biten Beşirli Mahallesi Kınalıtaş Caddesi’nde ’Şehre sorunsuz, 50 yıl hizmet edecek altyapı da üstyapı da Beşirli’de bitti’ dedi. Fakat… İki ay önce asfaltı serilip bitti denen, bittiği için de tüm şehre örnek gösterilen bu cadde ve civarında, sular iki günde bir kesiliyor. Önceki gün, günlerden Cuma, üstelik bayram, bir de hava sıcaktı ama hem sabah hem akşam sular iki kez kesildi. Altyapıyı nasıl yaptılar, ne yaptılar bilemiyorum ama su kesintilerini bizzat yaşıyor, yeni yapılan asfaltın da altyapı arızası sebebiyle sık sık kazıldığını görüyorum. Aksini iddia edecek olanı da -şimdiden-, uzaktan ahkâm kesmeye değil, mahalleye davet ediyorum. Bir kez daha belirtmek isterim ki; içme suyu altyapısının yenilenmesi bir gereklilik, bir zarurettir. Fakat daha işin başında, altyapısı bitti denilen yerlerde sık sık su kesintisinin olması ve arıza sebebiyle yeni serilen asfaltın yarılması altyapının, Uzun Sokak gibi prestij bir caddeye kaplanan taşların renksiz, ruhsuz ve estetikten yoksun olması da üstyapının ‘fiyasko’ olduğunu göstermektedir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.