Beşköy Şehitleri Anıldı

Trabzon Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy Mahallesinde 7 Ağustos 1998 yılında meydana gelen sel ve heyelanlarda hayatını kaybeden 47 kişi için anma töreni düzenlendi.

08 Ağustos 2019 Perşembe 10:02
Beşköy Şehitleri Anıldı

Beşköy Meydanındaki Şehitler Anıtında düzenlenen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Köprübaşı Kaymakamı Uğur Tutkan,, İlçe Belediye Başkanı Ali Aydın, vefat eden vatandaşlarımızın yakınları ile vatandaşlar katıldı.

21 yıl önceki Köprübaşı Beşköy Mahallesinde sel ve heyelandan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, “Yaşanan bu acı felaketin sonunda 47 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tabi ateş düştüğü yakar. Ancak yıllar önce yaşanan bu acı olay her birimizin yüreklerinde yer etmiştir. Bunun içindir ki her yılda bu olayda yaşamını yitirenler için anma programları düzenlenmeye çalışılıyor. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Konuşmasında yaklaşık iki ay önce Araklı ilçesinde yaşanan sel felaketine de değinene Vali Ustaoğlu, “ Bu acı olayda da 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu bölgelerimiz coğrafi konumları ve iklim olayları nedeniyle yıllardır bu tarz afetlerle zaman zaman karşı karşıya kalmaktadır. Bu felaketlerin yaşanmaması adına el birliğiyle yapacağımız önemli çalışmalar var. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un açıklamış oldukları eylem planı söz konusu. Eylem planı çerçevesinde şuan tüm dere yatakları ve bu dere yataklarında bulunan birinci dereceye riskli yapıların tespitleri bir aydır bakanlığımızın göndermiş olduğu teknik ekipler tarafından inceleniyor ve kayıt altına alınıyor. Önümüzdeki süreç içerisinde de bu veriler neticesinde ciddi çalışmalar yapılacak. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki bundan sonraki süreçte bu bölgelerde tekrar acıların yaşanmaması adına  Bakanlığımızın denetiminde yapacağımız çalışmalarla riskli yapıları kaldırıp yerlerine  güzel imkânlar taşıyan mekânlar yapılacaktır. Önümüzdeki süreç içerisinde de bu adımlarla ilgili ciddi çalışmalar başlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından sel felaketinde yaşamını yitiren 47 vatandaşımız için Kur’an Tilaveti okundu, dualar edildi.

Daha sonra Vali Ustaoğlu, sel felaketini anlatan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.