“Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu” Okul Projesi Sertifika töreni

“Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul” projesi sertifika töreni yapıldı.

14 Ocak 2019 Pazartesi 15:19
“Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu” Okul Projesi Sertifika töreni

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nın ortaklığında gerçekleştirilen “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul” projesinin sertifika töreni Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ülkemizin ve devletimizin geleceği açısından en büyük unsurların başında sağlık alanının geldiğini belirten İsmail Ustaoğlu, “Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokolle ilimizde de  2006 yılında yürütülmeye başlanılan “Beyaz Bayrak  ile Beslenme Dostu Okul” projesi çocuklarımızı ve geleceğin nesilleri açısından çok  önemli bir proje. Sağlık sektöründe çok büyük bir bütçemiz var. Toplumun geleceği açısından ülkemizin ve toplumumuzu tehdit eden unsurların başında sağlıksız beslenme geliyor. Başta koruyucu sağlık dediğimiz hizmetlerden olan sağlıklı beslenmeyi çocuklarımıza aşılarsak ileriki yıllarda yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmiş oluruz.

Ülkemizde sağlık alanında  Cumhuriyet tarihinin belki en büyük reformları gerçekleştirildiği halde hastanelerimiz hala genç hastalarla tıklım tıklım doluysa bunun en önemli temellerinden birisi sağlıksız beslenmeden kaynaklı oluyor. Belki o yaşlarda yavrularımız ve aileler farkında değil. İleriki yaşlarda birçok alanda sağlıkla ilgili problemler meydana geliyor. Biz çocuklarımızın sağlıklı beslenme noktasında alması gerekeni vermek için ısrarla gayretle  elimizden gelen çabayı göstereceğiz. İlimizde bu  noktada okullarımızda 372 si beyaz bayraklı olup bunlardan 120’si de “Beslenme Dostu Okul” olmaya hak kazanmıştır. Bu tabii ki güzel bir rakam ama yetmez. Bu rakamı daha da ileriye yükseltme adına hepimizin üzerine düşen ciddi görevler var. Sağlıklı nesiller yetiştirme açısından ülkemizin geleceğini inşa edecek olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Onları geleceğin Türkiye’sine hazırlamak adına usanmadan yılmadan bu konunun üzerinde duracağız. Öğretmenlerimizin okullarda bu noktadaki gayretleri çok önemli. Zaman içerisinde bu oranın daha yukarılara çekilmesi için gayretli olacağız. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Törende konuşmalarının ardından “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul” projesini yürüten okul müdürlerine Vali İsmail Ustaoğlu tarafından sertifikaları verildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.