Bez torba kullanalım dünyamızı koruyalım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, plastik poşet kullanımını en aza indirmek için ülke genelinde başlatılan çalışmalara, Trabzon’da kurulan pazarlarda halka bez torba dağıtarak destek olmaya devam ediyor.

20 Şubat 2019 Çarşamba 09:48
Bez torba kullanalım dünyamızı koruyalım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, plastik poşet kullanımını en aza indirmek için ülke genelinde başlatılan çalışmalara, Trabzon’da kurulan pazarlarda halka bez torba dağıtarak destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 5 bin adet bez torbanın dağıtımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, son olarak Ortahisar ilçesinin Kireçhane Mahallesi’nde kurulan organik pazarda çalışmalarını sürdürdü. Halka bez torba dağıtan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, plastik poşetlerin çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ederken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmak için plastik poşet kullanımının mutlaka sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Gümrükçüoğlu, “Plastik poşetler doğaya çok önemli zararlar veriyor. İnsanlık adına bunun önüne geçmek gerekiyor. Plastik poşet yerine bez torba kullanarak dünyamızı bu kirlilikten korumalıyız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.