Bıkmadan, usanmadan sosyal medyadan paylaşım yaptılar ve yetkililer ile görüştüler

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, sektör temsilcileri ile birlikte Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme (UHD) Genel Müdürü Murat Baştor ve ekibi ile toplantı yaptı.

08 Eylül 2020 Salı 13:33
Bıkmadan, usanmadan sosyal medyadan paylaşım yaptılar ve yetkililer ile görüştüler

Özer, pandemi dolayısı ile her bölgeden bir temsilcisi ile yapılan toplantının uluslararası nakliyeciler için önemli olduğunu söyledi. Özer, “Milli nakliye sektörünün yaşadığı eşitsizliklere çözüm bulmak adına yıllardır her platformda verdiğimiz mücadele sonucunda sektöre yön veren yetkililerimiz sesimizi duyarak bizleri dinlediler. Bizlerin mücadelesi Türkiye’nin milli nakliye sektörünün güçlü olması ve ülkemize döviz girdisi sağlanması adınadır. Bizler, herkesin bildiği gibi kolayı seçmeyerek tüm eşitsizliklere rağmen Türk Plakalı araçlarımızla ihracat ürünlerini varış ülkelerine taşımak adına mücadele içindeydik. Yaşadığımız sorunları sosyal medya paylaşımlarımızdan, basın ve sektör dernekleri vasıtası ile haberdar olan bakanlık kapsamında sektöre yön veren en üst düzeydeki yetkilerimiz ile sorunlara çözüm bulmak için bizleri bire bir dinlediler. Artık sonuç odaklı çözüm bekliyoruz” dedi.

Toplantıda şu başlıklar ele alındı: 
—Kazakistanın ülkemize gönderdiği Hazar güzergah şartlı transit belge sorununun çözülmesi 
—Türkmenistan’ın transit geçişlere mutlaka açılması için en üst düzeyde girişimlerde bulunulması 
—Azerbaycan’a Türk araçlarının ödediği geçiş ücretlerinin mutlaka kaldırılması
—Ülkemize gelen özellikle yabancı plakalı kamyon römorklu araçların boyutları 
—Ülkemizde yabancı plakalı araçlardan, trafik cezası otoban köprü ücretlerinin tahsil edilmesi 
—Gürcistan’da virüs bahanesiyle Türk araçlarına yazılan yüksek miktardaki cezaların önlenmesi

Son Güncelleme: 08.09.2020 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.