Bilim, Sanat ve Teknoloji Festivali Trabzon’da başladı

Üreten Bir Trabzon İçin Bilim, Sanat ve Teknoloji Festivali Trabzon’da başladı.

23 Eylül 2019 Pazartesi 16:00
Bilim, Sanat ve Teknoloji Festivali Trabzon’da başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve TÜBİTAK İşbirliğinde gerçekleştirilen “Üreten Bir Trabzon İçin Bilim, Sanat ve Teknoloji Festivali” açılış töreni Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra, Ak Parti  Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu,İyi PartiTrabzon Milletvekili  Hüseyin Örs, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, , Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.  

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Bugün burada böyle anlamlı ve güzel bir organizasyonda bir arada olmaktan mutluluk duymaktayız. Teknoloji meraklılarını, zanaatkârları, eğitimcileri, teknisyenleri, hobi ustalarını, bilim kulüplerini, öğrencileri ve her yaştan insanın yaptıklarını göstermek ve öğrendiklerini paylaşmak için bir araya getirmeyi hedefleyen bilim şenliği şehrimiz açısından son derece önemlidir. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından Vali Ustaoğlu, etkinliğe katkı sağlayanlara plaketlerini taktim etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından içerisinde 62 farkı temalı etkinliğin (bilim, sanat, teknoloji vb.) yer aldığı bilim festivali projesi hazırlanmış ve TÜBİTAK’a sunulmuş olan projeler bilim şenliği desteği almaya hak kazanmıştır.

Sanayi 4.0 dijital dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin tanıtılması, bu teknolojilerin kullanılabilmesi için becerilerin katılımcılara kazandırılması ve teknolojinin sosyal faydaya dönük konularda kullanımının artırılmasını amaçlayan bilim festivali 23-26 Eylül 2019 tarihleri arasında Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.