Bilime kriz engeli

Ülkedeki kriz yalnızca pazarı değil, kamu kurumlarını da vurdu. Bir yandan yatırımlar, diğer yandan hizmetler durduruluyor.

17 Eylül 2019 Salı 09:55
Bilime kriz engeli

ARAÇLAR KALDIRILMIŞTI
Yurt genelinde kamu kurum ve kuruluşlarındaki bazı hizmetlerin durdurulmasıyla da ortaya konan ekonomik kriz, bilim sahasını da derinden etkiledi. Karadeniz Teknik Üniversitesinde özellikle Farabi’yle daha çok açığa çıkan malî kriz, geçtiğimiz yaz ayları içinde çalışan servis araçlarının kaldırılmasıyla daha da ayyuka çıkmıştı. Üniversite şimdi de daha önce yaptığı bilim faaliyetlerine yönelik ödemeleri durdurdu.

MASRAFLAR ÖĞRENCİLERE
Akademik çalışanlara katıldıkları sempozyum, kongre gibi bilim faaliyetlerinde yapılan ödemeleri durduran KTÜ, ayrıca lisansüstü eğitim gören öğrencilerin tez sunumlarına ve yeterlik sınavlarına jüri üyesi olmak üzere farklı üniversitelerden gelen akademisyenlerin uçak ulaşımının ödemesini kesti. Üniversite yalnızca otobüs ulaşımını karşılayacağını bildirdi. Uçak yolculuğunu kullanacak jürilerin masrafı böylece öğrencilere yüklendi.

TRÜ DE SIKINTILI DURUMDA

Kısa süre önce KTÜ’den ayrılarak kurulan Trabzon Üniversitesindeki sıkıntıları aşmak için bir toplantı gerçekleştirildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda milletvekilleri ve Büyükşehir ile Akçaabat Belediye Başkanları katıldı. Toplantıda Trabzon Üniversitesinin fizikî, idarî ve akademik yapılanması masaya yatırıldı.

sonnokta gazetesi 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.