Bir gelenek güncellendi

Akpınar Büyükoba Göç Festivali’nin 2’ncisi 23 Haziran Pazar günü yapılacak.

18 Haziran 2019 Salı 13:47
Bir gelenek güncellendi

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir festival daha geleneksel hale getirildi. İlki 2018 yılında düzenlenen Akpınar Büyükoba Göç Festivali Akpınar Mahallesi Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin organizesinde bu yıl da gerçekleştirilecek.
Asırlardan beri devam eden yayla göçleri konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra otantik etkinlikle Akçaabat’ın turizmine katkı sağlamak ve geleneği gelecek kuşaklara taşımak amacıyla organize edilen 2. Akpınar Büyükoba Göç Festivali 23 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek.
Sembolik olarak Akpınar Mahallesi’nden çıkan yaylacıların 20 kilometrelik yürüyüş sonucunda ulaşacakları Büyükoba Yaylası Sela Mevkii’nde gerçekleştirilecek etkinlik saat 11.00’de başlayacak.
Geleneksel kıyafetleri içerisindeki yaylacıların uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından ulaşacakları Sela Mevkii’nde davul, zurna ve kemençe eşliğinde karşılanacakları etkinlikte yöresel halkoyunları ekiplerinin yanı sıra Horon Ekibi de bir gösteri sunacak.
Günün ilerleyen saatlerine kadar devam edecek Akpınar Büyükoba Göç Festtivali’nde yöresel sanatçılar Serdar Bıyıklı, Yakup Atalay, Onay Şahin, Bahattin Bıyıklı, Murat Bıyıklı, Ümit Bayraktar, Şenol Bıyıklı, Şaban Bıyıklı, Yusuf Piyaleoğlu, Samet Piyaleoğlu, Fikri Değermenci, Neşat Bayraktar, Abdurrahman Değermenci, Mert Sirkeci, Mehmet Akyüz ve Nizam Öztürk de yaşanan coşkuya sesleri ve müzikleriyle eşlik edecek.
Dernek Başkanı Ali Bıyıklı  yaptığı açıklamada bu yıl 2.sini düzenleyeceğiniz yayla göçü festivaline tüm halkımız davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.