"Bir kuşak heba oldu"

Başkan Bektaş, “2023’teki seçimle birlikte tüm sorunların son bulacağını, Türkiye’nin aydınlık günlere kavuşacağını düşünüyorum. Bir kuşak heba oldu.” diye konuştu.

13 Ekim 2021 Çarşamba 14:22
"Bir kuşak heba oldu"

CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş gazetemize açıklamalarda bulundu. Başkan Bektaş Türkiye’nin ekonomik sorunlarından, siyasette kadınların yerine kadar birçok konuda konuştu. Şiddete uğrayan kadınların yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Bektaş, “Şiddete uğrayan kadınlarla ilgili barolarla işbirliği içerisindeyiz. Baroya yönlendirerek avukat desteği almalarını sağlıyoruz. Baro Başkanı Sibel Suiçmez bu konuda çok yardımcı oluyor. Kadın şiddetinin en büyük sorunu ekonomi. Kadınların toplumda eşit bir şekilde yer alması için ekonomik sorunları ve eğitim sorunları aşılmalı. CHP’li belediyeler kadın istihdamına önem veriyor. Bu konuda kadınların çalışabileceği yerler açıyor. Köylerde kadın kooperatiflerinin kurulmasını sağlıyor. Bu kooperatifler aracılığıyla köydeki kadınlara ekonomik katkı sağlanıyor.” dedi.

YASALAR DAHA GÜÇLÜ UYGULANMALI

Mağdur kadınları talep doğrultusunda gerekli yerlere yönlendirdiklerini ifade eden Bektaş, “İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması kadınlar için çok kötü bir durum. Kadın cinayetleri durmuyor. Yasaların caydırıcı olmaması erkeklere güç veriyor. Mağdur olan tüm kadınlar bizlere ulaşabilir. Psikolojik destek sağlayarak elimizden geldiğince yardımcı olup gerekli yerlere yönlendirebiliriz. Ancak bizim yardımlarımızdan ziyade devletin bu duruma gerekli kanunlarla daha ciddi yaklaşması gerekiyor. Kadınlar şiddetle korkutularak sindiriliyor. Kendini sahipsiz hisseden, desteği arkasında görmeyen kadınlar şiddet görmeye devam ediyor. İktidarın adaletinin olmadığını söyleyen kadınlar yaşadıkları şiddete itiraz edemiyor. Bunun önüne geçmek için yasaların daha güçlü uygulanması gerekiyor. Kadın toplumda ne kadar güçlü olursa bu vakalar da o kadar az yaşanır.” diye konuştu.

VAATLERi ARASINDAYDI

“Memurlar ve işçilerin sıkıntıları var. Özellikle 3600 ek göstergeyle ilgili beklentileri var. Memur korktuğu için bu konuda pek açıklama yapamıyor ancak biz onlara ses oluyoruz. İktidar verdiği vaatleri yerine getirmeli, bu da vaatleri arasındaydı.”

KADIN BAKIŞ AÇISI GEREKLİ

Başkan Bektaş şöyle devam etti: “Kadın mücadelesinde kısa bir tarihçesi olmasına rağmen çok yol kat edildi. Sadece erkek aklıyla yürümeyecek bir sisteme doğru gidiliyor. Dünyada örneklerini görüyoruz, kadın başbakanlar daha başarılı. Kadın bakış açısı dünyanın sağlığı için gerekli. Kadınlar daha detaylı düşünüyor. Dolayısıyla Türkiye’ye kadın eli değmesi şart. Trabzon’da da bir kadın belediye başkanı olsa çok daha farklı olurdu. Kadının siyasette daha çok olması lazım. Ancak kadın kota doldurmak için değil en kaliteli en nitelikli şekliyle siyasette olmalı. Hep erkekleri eleştiriyoruz ancak kadınların da kendilerini yetiştirmesi gerekiyor. Bölgemizde ataerkil düşünce yapısı hakim olduğu için kadınların bunun önüne geçebilmeleri adına daha iddialı olmaları, kendilerini yetiştirmeleri gerekir. Mecliste çok az kadın milletvekili var. Mecliste sayı eşitlenmeli. Kadın kotalarının düşüklüğü çok önemli bir konu. 1970’lerden beri mücadelesi verilen bir konu. Kadınlar parti içlerinde güçlendirilmeli.”

YENi HiKAYELER YARATMAYA CALISIYOR

“İktidarın çok fazla tıkanmışlığı var. Yeni hikâyeler yaratmaya çalışıyor. Bunu yaparken çok da saçmalıyor. Mesela marketlerin pahalı olduğu söyleniyor ama marketlere giren ürünlerin maliyet fiyatları göz ardı ediliyor. Tarım Kooperatifleri ile yeni hikâyeler yazılmaya çalışılıyor ama söylenen şeyler havada kalıyor. Tıkanmışlıktan dolayı çıkış aramaya çalışıyor ama o çıkışı da yakalayamıyor. Zincir marketler fahiş fiyatlarla suçlanmak yerine müdahale edilemiyor mu? Biz alışveriş yaparken fiyat düşünüyoruz. Elimiz öyle her şeye uzanmıyor. Bir ara tanzim satış noktaları vardı. Artık ortadan kayboldu. Daha önce yokluk kuyrukları vardı tanzim satışları olduğunda buna varlık kuyrukları dendi. Varlığın da neden kuyruğu var onu da anlamış değiliz.”

RESTORASYON UZUN YILLAR SÜRECEK

“Ekonomik olarak çok kötü bir noktadayız. Seçimle birlikte iktidar değiştiğinde ekonominin restorasyonunun çok uzun yıllar süreceği söyleniyor. Çünkü maddi olarak kurumlar ve yapısı çok bozuldu. 2023’teki seçimle birlikte bu sorunların son bulacağını, Türkiye’nin aydınlık günlere kavuşacağını düşünüyorum. Bir kuşak heba oldu. Çocuğum için çok daha güzel şeyler olacak. Bunun değişeceğine inanıyorum çünkü sokak öyle gösteriyor.”

Son Güncelleme: 13.10.2021 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.