Biraz daha titiz davranılmalı

Akçaabat’ta millet bahçesinin duvarının yıkılmasını değerlendiren Akçaabat eski Belediye Başkanı Türkmen “İstinat duvarlarının yapımında titiz davranılmalıdır.” dedi

20 Şubat 2020 Perşembe 09:25
Biraz daha titiz davranılmalı

OLUMSUZ ETKİ OLABİLİR

Akçaabat eski Belediye Başkanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Şefik Türkmen, Akçaabat’ta eski stadın yerine yapılan millet bahçesinin duvarının yıkılmasını teknik açıdan değerlendirdi. Sonnokta’nın sorularını yanıtlayan Türkmen “Eski duvarın hemen arkasına millet bahçesinin kenar duvarı yapılmış. Mevcut duvarın temeli yeteri kadar derin değildi. Arkasına yeni yapılan duvarın olumsuz etkisini bilemiyoruz.” dedi.

HAYATÎ ÖNEM ARZ EDER

Kar yağışının kaba inşaatı yeni bitmiş bahçenin duvarının yıkılmasını etkileyebileceğini kaydeden Türkmen şunları kaydetti: “Muhtemelen karların kısa zamanda erimesinin ve yüzey sularının duvarın arkasına girmesinin de önemli etkisi olmuştur. İstinat duvarlarının başta projelendirilmeleri, yapımları ve arka dolguları olmak üzere her aşamada gerekli titizliğin gösterilmesi, mühendislik ve fen kaidelerine uyulması hayatî önem arz etmektedir.”

sonnokta gazetesi 

Son Güncelleme: 20.02.2020 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.