Böbreğinde Devasa Büyüklükte Bir Kitle Olan Hasta Kurtarıldı

10 Nisan 2021 Cumartesi 10:54
Böbreğinde Devasa Büyüklükte Bir Kitle Olan Hasta Kurtarıldı

KTÜ Farabi Hastanesi'nde, kritik öneme sahip bir operasyon daha başarıyla gerçekleştirildi. Sağ yan ağrısı ve idrarda kanama şikâyetiyle KTÜ Farabi Hastanesi Üroloji Polikliniği’ne başvuran 58 yaşındaki S.A. isimli erkek hastaya yapılan tetkiklerde, sağ böbreğinde 35 santimlik kitle tespit edildi. Kitlenin, karın boşluğundaki diğer iç organlara kadar uzandığı görüldü. Operasyon kararı verilen hastanın, kitlesiyle beraber sağ böbreği de alındı. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi İlke Onur KAZAZ, Dr. Öğretim Üyesi Fatih ÇOLAK ve ekibi, operasyonun yaklaşık 3 saat sürdüğünü ve başarıyla sonuçlandırıldığını belirtti. Hasta, bir haftalık takip sonrasında sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. 

Dr. Öğretim Üyesi İlke Onur KAZAZ, Farabi Hastanesi Üroloji Kliniği’nde, metastazik böbrek tümörlerinin açık ve kapalı ameliyat yöntemleriyle tedavisinin yapıldığını ve bu sayede hastalarımızın yaşam sürelerine olumlu katkı sağlandığını belirtti. Dr. Öğretim Üyesi KAZAZ, KTÜ Farabi Üroloji Kliniği’nin, sahip olduğu ileri teknoloji ve deneyimli cerrahları sayesinde, benzer pek çok operasyonu başarıyla gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 10.04.2021 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.