Bölge turizmine büyük avantaj!

Uzak Doğu’yu programına alan kruvaziyer gemileri rotayı farklı yerlere çevirdi.

13 Şubat 2020 Perşembe 09:55
Bölge turizmine büyük avantaj!

Çin’de başlayan ve tüm Uzak Doğu’yu tehdit altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bölgede turizm faaliyetleri de durdu. Bir kruvaziyer gemisi dün Türkiye’ye dümen kırdı

AVANTAJ OLABİLİR
Dünyanın önde gelen kruvaziyer hatlarından Norwegian Cruise Line, Uzak Doğu seferlerini iptal ederek gemilerini Akdeniz’e kaydırma ve Ege Ports Kuşadası Limanı’na 30 ilave sefer koyma kararı aldı. Kırım’da yaşananlar nedeniyle Trabzon’da da sıfıra inen kruvaziyer turizmi bu yıl harekete geçerken Uzak Doğu için yaşanan bu dezavantajın Trabzon açısından avantaja çevrilebileceği kaydedildi.

RAYINA OTURUYOR

Konuyla ilgili Sonnokta’nın sorularını yanıtlayan Eski TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Turizmci Suat Gürkök, bu yıl Trabzon’a 4-5 kruvaziyer gemisinin geleceğinin bildirildiğini ifade ederek “Kruvaziyer turizmimiz yavaş yavaş rayına otururken Uzak Doğu’da yaşanan bu olumsuzluk sonucu rotasını çeviren gemilerin  güzergâhını ülkemize ve bölgemize çekebilmeliyiz.” dedi.

ESNAFLA BULUŞTURMALIYIZ

Kruvaziyer gemilerinin para bırakmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Gürkök “Yüzlerce kişiyle gelen gemilerden 100-150 dolar civarında tur şirketlerine kalıyor. Limana ödenen 30-40 bin doların yanında eğer turistleri esnafla buluşturmayı başarabilirsek bu turizmden çok kazanç elde ederiz.” dedi.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.