Borsa'dan Yeni Ekonomi Programı destek

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan,Yeni Ekonomi Programına çok üreterek destek vereceklerini söyledi.

25 Eylül 2018 Salı 13:46
Borsa'dan Yeni Ekonomi Programı destek

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan ,Türkiye, tarihin hemen hemen her döneminde olduğu gibi, bugün de dünyada ve özellikle de bulunduğu coğrafyada güçlü olmasını istemeyenlerin direk veya dolaylı saldırısı altındadır. Direk saldırı olarak tarif edilen sıcak savaş ile Türk Milleti’ni yenemeyeceklerini, Türk Devletini yıkamayacaklarını anlayanlar, son yıllarda endirek yollardan yani soğuk savaşın tüm araçlarını içeriden ve dışarıdan kullanarak Türkiye’ye saldırılarını arttırmışlardır. İçeride son 35 yıldır Türk milletine kan kusturmayı ilke edinen terör örgütlerinin çabaları, dışarıda ise özellikle Müslüman coğrafyası olarak da adlandırılan Ortadoğu’da Büyük Orta Doğu Projesi adı verilerek tezgâhlanan oyunlar, akıtılan kan ve gözyaşının hedefinde en başta Türkiye vardır. Çünkü, Türkiye’nin varlığı tıpkı bir zamanlar Osmanlı’nın yaptığı gibi bu coğrafyada barış ve huzurun en büyük teminatıdır.

İşte bu Müslüman Ortadoğu coğrafyasında siyasi ve ekonomik çıkarlarının önünde en büyük engel olarak gördükleri Türkiye’yi zor durumda bırakarak bertaraf etmek isteyenler, Türk milletinin inancı ve direnci ile her zaman olduğu gibi yine sert kayaya tosladıklarını görüyorlar. İşte bunun için her türlü saldırıyı, her türlü çirkin ve acımasız silahla yapıyorlar. İşte böyle bir ortamda Türk Milleti ve Türk Devleti, ekonomimizi zor durumda bırakarak kendisini çökertmek isteyenlere karşı gücünü aklı ve gönlü ile birleştirerek planlı ve programlı bir mücadelenin içinde girmeye başlamıştır. Bu bağlamda Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı (YEP) çok ama çok önemlidir.

Hele hele Türk halkının unutmaya başladığı tasarruf davranışını yeniden hayatımızın bir parçası yapmak, tüketim çılgınlığının yerini çok çalışma ile yapılacak çok üretmenin zevkini alması için çaba göstermek düşüncesi umutlarımızı arttırmakta, bu badireden çıkış inancımızı yükseltmektedir.

Onun için, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” inancı etrafında birleşerek, “çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazanarak” zenginleşen ve güçlenen bir Türkiye yaratmak için gecemizi gündüzümüze katarak el ve gönül birliği yapıp, birbirimize sevgi ve saygı ile sımsıkı sarılmalıyız. Bunun için de, “En büyük ibadetin çalışmak” olduğunu unutmadan, hem bu dünya, hem de ahiret için çaba göstermeliyiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.