Borsadan fındık ihraç rekortmenlerine plaket

İlk 20 rekortmen arasında yer alan 4 Trabzonlu firma gümüş fındık plaketi ile ödüllendirildi.

25 Ocak 2021 Pazartesi 13:44
Borsadan fındık ihraç rekortmenlerine plaket

Dünyada söz sahibi olduğumuz fındıkta, 2020 rakamlarına göre ihracatta ilk 20 arasına girmeyi başaran Trabzon’da üretim yapan 4 firmaya Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından gümüş telkareden imal edilen fındık figürlü plaketle teşekkür edildi.

Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri Birlikleri tarafından açıklanan fındık ihraç rekortmenleri listesinde ilk sırada Ferrero Fındık olmak üzere Trabzon’dan Arslantürk Tarım Ürünleri, Özgün Gıda ve Sabırlar Fındık yer aldı. Trabzon Ticaret Borsası’nın Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve Genel Sekreter Nazlı Genç’ten oluşan heyeti ilk olarak Ferrero Fındık’ın Arsin OSB’deki Entegre İşletmesini ziyaret ederek Fabrikalar Müdürü Metin Sağlam’a plaketini takdim ettiler. Borsa heyeti daha sonra Arslantürk Tarım Ürünlerinde Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Arslantürk, Özgün Gıda’da firma sahibi Edip Sevinç, ve Sabırlar Fındık da da yine firma sahibi Hasan Sabır’ı işletmelerinde ziyaret ederek teşekkür plaketlerini verdiler.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, dünya fındık ihracatının büyük kısmının Trabzon da üretim yapan firmalar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Tek kuruş ithal girdisi olmadan ülkemize her yıl 2 milyar doları aşkın döviz kazandırdığımız fındıkta hedefimiz ihracatımızı istikrarlı bir şekilde arttırmaktır. Bunun için sürdürülebilir politikaların izlenmesi gerekir. Tarihten gelen bir ticaret ve üretim merkezi olan Trabzon’dan fındık ihraç ederek Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlarken, aynı zamanda büyük bir istihdam yaratan firmalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Son Güncelleme: 25.01.2021 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.