Botanik parkı görücüye çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Botanik Park’ı tanıtım günleri başladı.

09 Temmuz 2018 Pazartesi 13:45
Botanik parkı görücüye çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Botanik Park’ı görücüye çıktı.9-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Botanik Parkı Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen etkinliğe Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin ,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilciler katıldı.

Burada Bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ uzun zamandır botanik bahçenin hayata geçirilmesi için uğraşmaktayız. Başarı ve hizmet Trabzon’undur dedik. Dünya yüzünde Trabzon’u temsil eden herkesin başarısıdır burası. Bir hafta süreyle Trabzon Botanik Park’ın tanıtım günlerini yapalım. Buranın resmi açılışı 2018 yılının Ağustos Ayı’nın sonudur. Arkadaşlarımızın hummalı çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz on binin üzerinde bitki çeşidine ulaşmak. Burayı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Batum’u dünya ordaki botanik bahçesi aracılığıyla tanıdı. Görevimiz boyunca Trabzon’a hizmet edip bir şeyler katma amacındayız. Burası TSK’nın atış alanı idi. Ancak şehir içinde kalışı dolayısıyla burada atış eğitimi yapamadılar. Biz de bu durum dolayısıyla burayı Genelkurmay Başkanlığından Botanik Bahçe kurmak için istedik. İsteğimizi uygun görüp burayı bize verdiler. Bu amaçla buradan sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından  Botanik Bahçesi'nin açılış kurdelası kesildi. Başkan Gümrükçüoğlu  daha sonra tüm parkı dolaşarak tanıttı.

Tanıtım töreni sonrası güneşin altında fazla bekleyen Trabzon Eğitim Vakfı ( TEV) Başkanı Hasan Melek rahatsızlık geçirdi. Melek'e ilk müdahaleyi  Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen yaptı.Hasan Melek daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dr. Şen,  Melek’in güneş altında fazla beklemekten dolayı rahatsızlık geçirdiğini söyledi.

Son Güncelleme: 09.07.2018 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.