Bu fırsat kaçmasın

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bu sesi duymalı.

23 Eylül 2019 Pazartesi 09:27
Bu fırsat kaçmasın

KENTE NEFES ALDIRIR

Trabzon’un merkezinin en önemli ve en sıkışık alanlarından Değirmendere’yle ilgili bir adım atılması bekleniyor. Mevcut otogarın Maçka yolu üzerindeki bir noktaya taşınmasıyla açığa çıkacak alanla birlikte sanayinin ve çimento fabrikasının yerinin birleştirilerek kent için kullanılması için adım atılması gerekiyor. Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak yollarla ve Yavuzselim Bulvarı’nı doğrudan sahile bağlayacak müdahaleyle kentin nefes alması bekleniyor.

HAFİF RAYLI GÜZERGÂHI

Çimento ve otogarın kaldırılmasıyla Trabzon’un sıkışıklığına merhem olacak tarihî bir fırsat elde edilirken kentin karadan hem doğu hem güney girişi; otogar, liman ve havalimanıyla birlikte ulaşım noktalarının kapısı durumundaki Değirmendere’de bir yaşam alanı bekleniyor. Trabzon merkezinin daralmasını açabilecek adım olarak görülen Değirmendere, hafif raylı sistem için de önemli bir güzergâh olarak dikkatleri çekiyor. Kent “Değirmendere’de geç kalınmasın.” diyor.
 

sonnokta gazetesi 

Son Güncelleme: 23.09.2019 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.