Bu nasıl bir düşmanlık?

Yomra-Özdil yolu üzerinde faaliyetlerini sürdüren kömür işleme tesisleri tüm atıklarını dereye boşaltıyor. Belediye çevre katliamına yaptırım uyguluyor ancak asıl sorumlu Çevre ve Şehircilik yıllardır olaya duyarsız.

12 Haziran 2019 Çarşamba 11:54
Bu nasıl bir düşmanlık?

DURANA SADECE BİRİSİ…

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin can damarı, bölgenin turizmde cazibe merkezi olmasında ana etkenlerden dereler, fabrika ve sanayi işletmelerinin atıklarıyla kirleniyor. Her gelen ziyaretçinin ‘Cennetten bir parça’ dediği bölgenin bu güzelliğine yapılan düşmanlık, yapanın yanına kar kalıyor. Yomra Deresi boyunca sıralanan sanayi işletmelerinden kömür işleme tesisleri, atıklarını Durana Deresi’ne akıtarak adeta çevre katliamına neden oluyor.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK UYUYOR

Arıtma tesislerinin çalıştırılmadığı iddia edilen tesislerden çıkan atıklar nedeniyle dere adeta kömür siyahı akıyor. Yıllardan beri süregelen bu uygulamadan vatandaşlar şikâyetçi olurken, belediye yetkililerinin denetimlerine rağmen firmalar çevre katliamına devam ediyor. Durana Deresi’ne sık sık atık suların akıtıldığını belirten vatandaşlar, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne iş yapıyor? Bu şehirde kanun yok mu? Neden bir şey yapılmıyor” dedi.

BIYIK SÖZ VERMİŞTİ?

Seçim öncesinde vatandaştan Yomra Deresi ile ilgili çok sayıda şikâyet aldığını belirten Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık,  verdiği röportajda, “Yomra Deresi berrak akacak. Oradaki sanayi işletmeleri benim bir şey dememe gerek kalmadan gereğini yapacaklardır. Onlara güveniyorum” ifadelerini kullanmıştı.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.