Bu nasıl mimari?

Enginoba’da inşa edilen yayla evleri Haç’ı andıran görüntüsü ile tepki çekti.

14 Kasım 2018 Çarşamba 09:12
Bu nasıl mimari?

Kayabaşı Yaylası’nda Enginoba mevkiinde Arap yatırımcılar tarafından inşa edilen yayla evleri Haç’ı andıran mimari yapısıyla vatandaşların tepkisine neden oldu

HAÇ’I ANDIRIYOR

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Işıklar Mahallesi Kayabaşı Yaylası’nda Enginoba mevkiinde Arap yatırımcılar tarafından inşa edilen yayla evleri mimari görüntüsüyle tepkilere neden oldu. Yayla evlerinin Haç’ı andıran mimari yapısı çevre sakinleri tarafından eleştirilere neden oldu. Ortahisar Belediye Meclisi Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu da tepkisini dile getirdi.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Yaylalarda evlerimiz yıkılırken bu alanlar Araplara peşkeş çekiliyor. Ayrıca yayla evlerinin mimarisindeki Haç’ı andıran görüntüler de neyin nesi oluyor. Böyle bir yapıya şehrin idarecileri nasıl izin verebilir? Bu yapılar inşa edilirken kimse görmedi mi? Biz bu durumu CİMER’e şikayet ettik” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

VAZGEÇMİYORLAR

Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu da, “Haçlı lobisi hiç vaz geçmiyor. Mimar mı çok saf? Yoksa çizdiren mi çok uyanık? Vatandaşın yaylasını yıkacaksın buna göz yumacaksın, ne güzel memleket! Bu fotoğraf Kayabaşı Enginoba yaylasından Arap vatandaşlarının yaptırdığı evler. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak bu olsa gerek” dedi.

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.