Bu Pazara Trabzon Çiftçisi de Ortak Olmalı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, kenevir üreten iller arasına Trabzon da eklenmelidir.

16 Ocak 2019 Çarşamba 10:19
Bu Pazara Trabzon Çiftçisi de Ortak Olmalı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu kenevir üreten iller arasına Trabzon da eklenmelidir.

Başkan Eyüpoğlu Çiftçilerimizden kurumumuza talepler geliyor. Üretim izni alan iller arasına dahil edilmesi gerekmektedir. Çiftçilerimizin üretimin her alanında daki üretim bilgisi ve çalışma azmi göz önünde bulundurulmalıdır. Türkiye’nin en kaliteli Tütünü nü üretmiş olan çalışkan Trabzon çiftçileri sanayi için kenevir üretimine taliptir.

Eyüpoğlu; Kenevirin lifleri başta sicim, ip, urgan ve kumaş üretiminin önemli hammaddesiydi. Osmanlı donanmasının ihtiyacı olan urgan, halat gibi malzemelerin çoğu da kendirden yapılmaktaydı. Osmanlı topraklarında kenevir daha çok bölgemizde ekilirdi. Trabzon'da 1554'te 345 bin 794 kilo, Akçaabat’ta 1554'te 349 bin 858 kilo kenevir üretilmekteydi.

Bugün izin verilen iller arasına alınmamız kimyasal ilaca ihtiyaç duyulmadan üretilebilen izinli kenevir yetiştiriciliği ile çiftçilerimizin gelir seviyeleri yükselecektir. 2017'de 4 milyar doları bulan endüstriyel kenevir pazarının, 2025 yılında 11 milyar dolara çıkması bekleniyor bizler çiftçilerimizin bu pazara ortak olmasını istiyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.