Bu yarışta ipi göğüsleyeceğim

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Aydın ,“Bu yarışta da sonuna kadar gideceğim. Kendini seçimi almış gibi hisseden rakiplerime de esnafımızın vuracağı tokadı dört gözle bekliyorum. Seçimde de ipi göğüsleyeceğime inanıyorum” dedi

26 Aralık 2017 Salı 09:26
Bu yarışta ipi göğüsleyeceğim

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda seçim yarışı alevlendi. 3 adaylı gidilecek kongre de başkan adayı Hüseyin Turgut Aydın , 2 adayın da mahkemede dosyaları olduğunu belirterek, “Ben sadece Turan Altuntaş’tan şikayetçi oldum. Bakanlıktan gelen müfettişlerin, cumhuriyet savcılığının yaptığı araştırmalar ve soruşturmalar sonucunda Turan Altuntaş’ın bu usulsüzlük ve yolsuzlukları tek başına yapmadığını bunu bir veya iki kişiyle beraber yaptığının kanaatine vardılar. Burada ki Turan Altuntaş’ın suç ortağı olarak Genel Sekreter Ömer Hakan Usta’yı belirlediler” dedi.

Aydın, seçimde üyelerden oy simsarlarına da itibar etmemeleri gerektiğini ifade ederek, “Trabzon’da 15-20 tane arkadaşımız var. Bunlar tamamen oy simsarlığı yapıyorlar. ‘Yok benim 30 oyum var, benim 50 oyum var.’ Sürekli tabansız yalan haberler üretip durak durak dolanıp ortalığı karıştırıyorlar. Üyelerimizden oy simsarlarına fazla itibar etmemelerini istiyorum. Bu yarışta da sonuna kadar gideceğim. Kendini seçimi almış gibi hisseden rakiplerime de esnafımızın vuracağı tokadı dört gözle bekliyorum. Seçimde de ipi göğüsleyeceğime inanıyorum” diye konuştu.

İşte Aydın’ın açıklamaları:

KANUNU İYİ BİLİRİZ

2011 yılında Zorlu Grand Otel’de yapılan mali genel kurul ile evet aklandı. Şu anda 2017 yılındayız. 2018 yılının 7 Ocak tarihinde seçime gireceğiz. 2011 yılında ki aklanmasında ki sebep, cemiyetten kursa aktardığı paraların, aktarma hakkı olmadığı için mali genel kurul yapıldı. O genel kurulda Türkiye’de ilk olan bir genel kuruldu. Kursa aktarılan paranın yasal bir dayanağı olmadığından mali genel kurulda onaylandı ve geçti. Şimdi, 2017 yılındayız. 2011 yılındaki mali genel kurulda onaylandı diye sen o tarihten sonra cemiyetin parasını kursa aktaracaksın, oradan para buhar olacak. Kimse buna onay vermedi. Vermişse de genel kurulda çıkar derki, ‘Ben mali genel kuruldan sonra da cemiyetin parasını belde sürücü kursuna aktarırım, oradan da buhar ederim’ derse eyvallah.

ŞOFÖR ESNAFINA GÜVENİYORUM

Şehit ve gazi ailelerini niye kullanıyor? Şoför esnafı bu parayı bana almayı, yemeyi reva gördü ben de aldım desin geçsin karşıya. Ben kazandığım takdirde ki 4 yıllık yol haritamda bunu belirttim. Usulsüzlük yapıldığı için genel kurulda gelir-giderlerin evet denmemesi için çağrı yapıyorum. Şoförler odasında yapılan usulsüzlüklere karşı koysun, benim verdiğim mahkemede elimi güçlendirsin. Genel kurulun ‘H’ maddesine göre bilanço gelir ve giderlerini ret edelim. Şoför esnafımız kabul oyu verip yapılan usulsüzlük ve yolsuzluklara ortak olmasın bu günaha vebale girmesinler. Karşımda ki 2 arkadaşımızın yapmış olduğu emanete hıyanete üyelerimizin evet diyeceğini zannetmiyorum. Şoför esnafının sağduyusuna güveniyorum.

BAŞ KOYDUĞUM YOLDAN DÖNMEM

Ben Hüseyin Turgut Aydın olarak, Turan Altuntaş’la görev yaptığım süreç içerisinde de hiç  bir zaman ona yalan konuşmadım, kalleşlik yapmadım. Ama o bize her türlü kalleşliği yaptı. Şu anki ben aday olmasam ya da başıma bir şey gelirse ‘Oyunuzu Hüseyin’e verin’ söylemleri bizim rakibimizde olsa gurur verici. Bu söylemleri bana kar mı zarar mı getiriyor onu daha çözemedim. Bu söylemlerin arkasından diğer rakip arkadaşımız da ‘Bu bunla birleşti, birleşecek, beraber olacaklar, seçime bir gün kala beraber olacaklar’ böyle varsayımlarla esnafımızın kafasını karıştırmayla kendileri puan alma işine girdiler.

SEÇİMDE İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİM

Ben bugüne kadar baş koyduğum yoldan hiçbir zaman geri vites yapmadım. Hiçbir zaman yolumdan da çıkmadım. Ben bir yola çıkmışsam, buna karar vermişsem sonuna kadar giderim. Her türlü mağlubiyete de galibiyete de hazırım. Esnafımızla diyaloğum var. Onlarla bire bir çalışıyorum. Mektup yazdım. Bu yarışta da sonuna kadar gideceğim. Kendini seçimi almış gibi hisseden rakiplerime de esnafımızın vuracağı tokadı dört gözle bekliyorum. Seçimde de ipi göğüsleyeceğime inanıyorum.

ALTUNTAŞ’I MAHKEMEYE VERDİM

Mahkemeyi fazla sulandırmak istiyorlar. ‘Benim suçum yok’ gibisinden diyorlar. Öyle rahatım ki hiç sıkıntı etmiyorum.  Ben sadece Turan Altuntaş’tan şikayetçi oldum. Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kuruluna, Sanayi Bakanlığına, Federasyona, Perakendeciler Odası Birliğine ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na sadece Turan Altuntaş’ı şikayet ettim. Bakanlıktan gelen müfettişlerin, cumhuriyet savcılığının yaptığı araştırmalar ve soruşturmalar sonucunda Turan Altuntaş’ın bu usulsüzlük ve yolsuzlukları tek başına yapmadığını bunu bir veya iki kişiyle beraber yaptığının kanaatine vardılar. Yapılan soruşturma sonucunda ne başkan vekili, ne yöneticiler ne de muhasebe müdürünü zan altında bırakacak her hangi bir rapor tutuldu. Burada ki Turan Altuntaş’ın suç ortağı olarak Genel Sekreter Ömer Hakan Usta’yı belirlediler. Usta’ya bu tespit yapıldıktan sonra göz altı kararı çıkartıldı. Savcılık görevi kötüye kullanmaktan sahte evrak düzenlemekten Usta’yı göz altına alarak ifadesini aldı. Dosyamız savcılıkta ki yoğunluktan dolayı beklemektedir.

ÇEKİCİ OLMAMASI TRABZON’UN AYIBI

Şoför esnafına çekici tabii ki gerekli. Biz, şoför esnafının içinden gelen insanlarız. Taleplerini beklentilerini biliyoruz. Bu çekici ile ilgili bir talep, istek olmasaydı projemize eklemezdik. Federasyon Başkanımız Sayın Fevzi Apaydın ile de görüştüm. Kazandığımız takdirde bir tane çekiciyi federasyon bize hediye edeceğiz. Diğerini de ben alacağım. Şoför esnafına en iyi hizmeti vermek ilkemizdir. Trabzon’un 400 bin nüfusu var. Odamızın üye sayısı bin 529, 25-30 bin nüfuslu ilçelerde ki şoförler odasının tam donanımlı çekicileri var. Abi konumunda ki Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bir çekicisinin olması odanın ayıbıdır.

OY SİMSARLARINA İTİBAR ETMEYİN

Trabzon’da 15-20 tane arkadaşımız var. Bunlar tamamen oy simsarlığı yapıyorlar. ‘Yok benim 30 oyum var, benim 50 oyum var.’ Sürekli tabansız yalan haberler üretip durak durak dolanıp ortalığı karıştırıyorlar. Üyelerimizden oy simsarlarına fazla itibar etmemelerini istiyorum. Bunlar sürekli esnafımızın içinde bir orda bir burada nerde durdukları belli değil. Ne yapıları ne de karakterleri belli. İşleri güçleri kendilerini bir yerlere yamatıp kişisel menfaatlerini sağlamak. Bunları ben yanımdan uzaklaştırdım ve itibar etmiyorum. Benim  karşımda iki tane rakibim vardır.

İKİSİ DE ŞÜPHELİ

Biri 12 yıldır odaya başkanlık yapan bir arkadaşımız, diğeri de ona 12 yıl genel sekreterlik yapmış bir arkadaşımız. Bunların ikisi de şoför esnafımızın onlara verdiği emanete hıyanetlik etmiştirler. Muhakkak ki bazı hizmetleri vardır. Hizmetleri için onlara teşekkür etmesini de biliriz. Bu iki arkadaşımızın da bu vebalin altında oldukları için savcılıkta ikisinin adının da şüpheli olarak geçtikleri için bu iki arkadaşımızın işledikleri suça ortak olmamaları için üyelerimizden oylarını verirken bunları düşünmelerini rica ediyorum. Mahkemeden aklanırlarsa dimdik şoför esnafının karşısına çıkarlar. Ama şu anda ikisi de şüphelidir.

İLÇE ODALARINA ABİLİK YAPACAĞIZ

Bizim, kimse ile kavga edecek yapımız da karakterimiz de yok. Haklı olan ilçeler odamızdan ve UKOME’den ne talep ediyorlarsa, hiç kimseye zarar vermeyecek talepleri karşılanacaktır. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası ilçelere karşı her zaman abilik görevini yapacaktır. Makama geldiğimizde makul ve mantıklı taleplerini yerine getireceğiz.

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 26.12.2017 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.