Burak Turhan: Ekonomik Kriz, Kaynakların Üretime Değil, Betona Gömülmesi Sonucu Ortaya Çıkmıştır.

29 Haziran 2022 Çarşamba 14:03
Burak Turhan: Ekonomik Kriz, Kaynakların Üretime Değil, Betona Gömülmesi Sonucu Ortaya Çıkmıştır.

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, “Bugün yaşanan ekonomik krizin en önemli sebebi, AK Parti iktidarının ülkenin kaynaklarını yanlış ve üretken olmayan alanlara aktarmasıdır” dedi.

Ekonomik krizin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini, krizin en net göstergesinin ise garantili ihalelerin bile durması olduğunu belirten Turhan, Trabzon Şehir Hastanesi özelinde bir açıklama yayınladı.

Şehir hastanelerinin gündeme geldiği andan itibaren tartışma konusu olduğunu, pek çok uzmanın bu hastanelere karşı çıktığını hatırlatan Turhan şunları kaydetti:

“13 ŞEHİR HASTANESİNİN BÜTÇESİ 5 BAKANLIĞIN BÜTÇESİNDEN FAZLA”

Hasta garantili şehir hastaneleri, maliyetlerinin çok çok üzerinde rakamlar harcanarak ve elbette ki özel sektör gözetilerek yapıldı, yapılıyor. 13 şehir hastanesini işleten 4 şirkete bu yıl yapılacak ödemenin 33.7 milyar TL’yi aşması bekleniyor. Bu rakam Dışişleri, Kültür ve Turizm, Enerji, Çevre ile Ticaret bakanlıklarına ayrılan bütçeden fazladır.

‘KAYNAKLARI YANLIŞ KULLANIYORSUNUZ’ DİYEN HERKESİ YATIRIM DÜŞMANI İLAN ETTİLER

AK Parti iktidarı, ülkenin, halkın kaynaklarını küçük bir kesimi zengin eden, üretken olmayan alanlara yatırdı, yatırıyor. Uzmanların, muhalefetin eleştirilerine ise “Yatırım düşmanlığı yapıyorsunuz” diyerek cevap verdi. Ne oldu şimdi? İşte gelinen nokta ortada. Hastaneden yola, köprüden havalimanına kadar garantili ihaleler, yani beton işleri, şimdi çok daha büyük paralara ihtiyaç duyuyor.

FEDAKARLIK GÜÇSÜZDEN DEĞİL, GÜÇLÜDEN BEKLENİR

Bir tarafta halk inim inim inliyor ama şirketler için ek bütçe yapılıyor, ekonomik krizden itinayla korunuyorlar. Peki halkın durumu ne olacak? Halka da ‘sabır ve kanaat’ telkin ediyorlar. Ayıptır, günahtır. Fedakarlık güçsüzden değil güçlüden beklenir, ama bunlar güçlüyü yaşatmak için güçsüze yüklendikçe yükleniyorlar.

TRABZON ŞEHİR HASTANESİYLE İLGİLİ SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Kaynakların yanlış kullanımı yanında, yapılan işlerin ihale edilmesinde de başta şeffaflık olmak üzere büyük sorunlar var. Önümüzde Trabzon Şehir Hastanesi örneği var. Ekonomik kriz sebebiyle müteahhit firma işi durdurmuş. Şimdi iş tasfiye edilecek ve yeniden ihale edilecek, yani sofrasındaki iki ekmeğinden biri eksilen halkın cebinden daha fazla para çıkacak. Uzmanlara göre tasfiye için işin yüzde 15’ten azının tamamlanmış olması gerekiyor. Trabzon Şehir Hastanesi bu durumu karşılıyor mu? Yeni yapılacak ihale şeffaf olacak mı? Başka firmalar ihaleye girebilecek mi? Yoksa adrese teslim mi yapılacak? Kamunun buradaki zararı ne olacak? Bütün bu sorular cevap bekliyor.

Son Güncelleme: 29.06.2022 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.