Büyükliman batıyor

Önce TONYAKOOP şimdi de KETAŞ üretimi durdurma kararı aldı .

03 Ocak 2019 Perşembe 09:12
Büyükliman batıyor

Büyükliman Bölgesi’nde TONYA Süt Fabrikası’nın üretime ara vermesinin ardından Vakfıkebir’deki KETAŞ Gıda’dan da aynı haber geldi. Ekonomik nedenlerle kepenk kapandı, 60 kişi işsiz kaldı  

TONYAKOOOP’UN ARDINDAN

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un en büyük süt fabrikalarından biri olan ve Türkiye Kültür Oscarları Yarışması’nda en iyi tereyağı dalında Türkiye birincisi seçilen ve Tonya’da faaliyetini sürdürün TONYAKOOP, yetersiz üretim nedeniyle geçici olarak üretimi durdurma kararı almıştı. için AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora girişimlerde bulunmasına rağmen fabrikanın akıbeti belirsizliğini halen koruyor. 

KETAŞ DA KEPENK İNDİRDİ

TONYAKOOP’un ardından Vakfıkebir’de istihdama büyük katkısı olan KETAŞ Gıda’yı da ekonomik dar boğaz vurdu. Yaşanılan maddi sıkıntılar nedeniyle 60 işçinin çalıştığı KETAŞ, yönetimin aldığı kararla üretimi durdurma kararı aldı. Uzun zamandır zor durumda olduğu öğrenilen fabrikadan ayrılan işçilerin durumu da belirsizliğini korurken, bölgede kısa zamanda kapanan ikinci fabrika, “Neler oluyor?” dedirtti.

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.