BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi.

09 Eylül 2020 Çarşamba 12:21
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

Başkan Zorluoğlu, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantının başlangıcında, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.
 
HÜSEYİN TÜRKER’İN İSMİ YAŞATILACAK
Başkan Zorluoğlu sözlerine geçtiğimiz günlerde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Hüseyin Türker’i anarak başladı. Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden Başkan Zorluoğlu “Maalesef uzun yıllar Trabzon’umuza önemli hizmetleri olan çok sevdiğimiz bir yönetici arkadaşımızı, kardeşimizi, Hüseyin Türker Bey’i maalesef kaybettik. Kendisine bir kere daha rahmet dileklerimizi iletiyoruz; eşine, çocuklarına ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Hüseyin Bey’in vefatı Trabzon’un genelinde büyük bir teessürle karşılandı. Herkesle irtibatı vardı. Hüseyin Bey’in kıymetli eşi ve çocukları emanetimizdir. Her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. Bulak’ta çok büyük bir yerleşke inşa etmeye başladık. Orası tam anlamıyla Büyükşehir Belediyesinin en önemli destek merkezi haline gelecek. Şu ana kadar yapılan çalışmaların bu noktaya gelmesinde rahmetli Hüseyin Türker’in çok büyük emeği var. Sizler de uygun görürseniz o bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Türker yerleşkesi ismini vererek rahmetli kardeşimizin uzun yıllar bu şehirde anılmasını istiyoruz” dedi.
 
TEKATAŞ’A BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a da başsağlığı dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Genel Müdürümüzün kıymetli babası, bir gece uykusunda Rahmeti Rahman’a kavuştu. Taziye için Elazığ’a gittim, hepinizin selamlarını ilettim. Merhuma Allah’tan rahmet, değerli kardeşimiz Ali Tekataş’a ve ailesine de sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
KATLI OTOPARK YAKINDA HİZMETE GİRECEK
Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesinin son bir ayda yaptığı ve yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili şu ifadeleri kullandı: 
“Bir süredir tadilatta olan Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nin çatı kaplama ve genel tadilatı yapım işini  %70 seviyelerine geldi. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlanmış olacak.  Tanjant yolu üzerinde bizden önceki dönemde başlatılan çok katlı tam otomatik otopark geçici kabul aşamasındadır. Çok yakın zamanda hizmete girecektir. Akçaabat ilçesi Ortamahalle’de yapmakta olduğumuz konukevi inşaatı da geçici kabul aşamasına gelmiş bulunmaktadır.”  
 
KADINLAR HALİ İNŞAATI HIZLA SÜRÜYOR
“Kadınlar Hali bizim için çok önemli bir proje. Orada şu anda kazı çalışması devam ediyor. Hassas bir yer olduğu için her an tarihi ve kültürel eser ortaya çıkabilir hassasiyetiyle çalışıyoruz. Müze ve Koruma Kurulu ile yakın irtibat halindeyiz. O nedenle biraz uzun sürdü. Zaman zaman yapılar çıktı, onlar ilgili kurullarca teknik olarak incelendi. Şu anda bir sorun görünmüyor ve inşaat süreci hızla devam ediyor.“
 
2021 TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK
“Çal Mağarası’na daha modern bir görünüm kazandırmak için epey çalışmalar yaptık. Bilet, ürün satış ve seyir terası yapımı işi geçici kabul aşamasındadır. Maçka yolu üzeri Altındere Vadisi’nde önemli bir tesis yapıyoruz. Çok güzel bir restoran, karşı tarafta yine aynı şekilde bazı müştemilatları ile birlikte turistlerin bilhassa hizmetine sunacağız. Burada %50 seviyesini geçtik. 2021 yılı turizm sezonuna hazır hale getirmeyi hedefliyoruz.”
 
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKTI
“Meydan civarında yaptığımız Cephe Sağlıklaştırma Projesinde %90 seviyesine geldik. İlk başlarda renklerle ilgili şehirde tereddütler oluşsa da geldiğimiz noktada özellikle Trabzon sarısının Meydan’a çok yakıştığını sıklıkla duyuyoruz. Meydanın etrafındaki 45 tane yapı elden geçmiş oldu, tabela ve görüntü kirliliği bütünüyle ortadan kalktı. Bu işin mimarı değerli Meclis üyelerimizdir. Meydan bölgesindeki 45 binada ticaret yapan esnaflarımıza da bina sahiplerine de gösterdikleri sabır nedeniyle teşekkür ediyorum.”
 
OTOGAR ŞEHRE AYRI BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRACAK
“Çok önem verdiğimiz otogar projesinin ihalesi 18 Ağustos tarihinde yapıldı. 3 tane katılımcı oldu. Sırasıyla 56, 64 ve 67 milyon küsur teklif verdiler. Fiyat dışı unsurlar da vardı şartnamede. Onlarla birlikte değerlendirdik ve bugün itibarıyla fiyat bakımından en avantajlı teklifi sunan firma birinci oldu. O firmayı önümüzdeki günlerde sözleşme yapmak üzere davet edeceğiz. Trabzon için çok önemli bir projedir. O bölgeye değer katacak, Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır beklediği otogar son derece modern ve aynı zamanda bir eser olarak da adeta şehre apayrı bir görünüm kazandıracak. Bu önemli proje şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”
 
MOLOZ’DA YENİ YAŞAM ALANINA KAVUŞACAĞIZ
“Moloz mevkisinde yeni oluşturacağımız yaşam alanında yapacağımız gasilhane ve itfaiye binası ihaleleleri 23 Temmuz’da, sözleşmeleri 2 Eylül’de yapıldı. İnşallah burayı bir yıl dolmadan tamamlamış olacağız. Orada yeni yapılan büyük caminin yakınında güzel modern, Trabzon’un ihtiyacını görecek bir gasilhane ihalesi yaptık. İtfaiyenin binası oradaki ekonomik ömrünü tamamladı. Onu yıkacağız ve itfaiyeyi ağırlıklı olarak Bulak yerleşkemize çekeceğiz. Ancak Moloz’da Ortahisar itfaiyesi için bir özel yerleşke yapıyoruz. İnşallah bir yıl dolmadan tamamlanmış olacak. Yine caminin etrafındaki alan içerisinde açık ve kapalı otoparkların ihalesini önümüzdeki günlerde yapacağız. 180 dönümlük alanda Kuyumcukent, Avrasya Pazarı, açık ve kapalı otoparklar, geniş meydanlar, kafeler, yeme içme mekanları, çocuk oyun grupları gençlerle ilgili dokunuşlar derken o alanı tamamladığımızda bölgeye büyük bir değer katacak yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacağız.”
 
TÜRKİYE’DE 2’NCİSİ TRABZON’DA YAPILIYOR
“Seçim döneminde vadettiğimiz Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi çalışmalarına başladık. Şu anda sadece Ankara Pursaklar’da var. 2’ncisi Trabzon’da yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan ve Sanayi Bakanlığımızdan ödenekleri aldık. Büyükşehir olarak biraz da biz katıyoruz. Hem yapımı hem de donanım tefrişi ile alakalı bir sorunumuz yok. 22 Eylül’de ihalesi yapılacak. Mevcut TOHM binasının hemen yanında yeni bir eklenti olarak yapıyoruz. Oradaki konaklama tesisinden de yararlanmak istiyoruz. Kamuoyunda çok bilinmiyor ama burası özellikle sporcuların sağlık kontrolünden geçirildiği yer olacak. Trabzon gibi bir şehirde bütün sporcuların performanslarını ölçüp kayıt altına alabilecek verilerin elde edilebileceği çok önemli bir merkez olacak. Orada çalışacak personeli de belirledik ve Ankara’da altı ay sürecek bir kursa göndereceğiz.”
 
TRABZON’A BUZ PATENİ PİSTİ KAZANDIRACAĞIZ
“Şehrimize çok önemli millet bahçeleri kazandırıyoruz. Akçaabat Millet Bahçesi’ni geçtiğimiz aylarda hizmete aldık. Vakfıkebir’de çok güzel bir millet bahçesi çalışması var. Ortahisar Hüseyin Avni Aker’de yapılan Millet Bahçesi’nde Büyükşehir Belediyesi olarak ilavelerimiz oldu. Otopark projede yoktu, özel gayretlerimizle proje içerisine kapalı otopark koyduk. Biz buranın yaşayan bir park olmasını çok arzu ediyoruz. Bu nedenle Trabzon’da hiç olmayan buz pateni pisti koyduk. Yapımını biz gerçekleştiriyoruz. 400 metrekare alanda sentetik buz pateni pisti de proje ile birlikte tamamlanmış olacak. Yine 650 metrekare alanda kaykay pisti yapacağız. Millet bahçesi ile ilgili çalışmalar süratle devam ediyor.”
 
YOĞUN MESAİ HARCADIK
“Millet Bahçesi’nin 2’nci etabını oluşturan Orman Bölge Müdürlüğüne ait lojmanlarla ilgili de yoğun mesai harcadık. Tüm daireler boşaldığında Büyükşehir Belediyesi olarak 6 dönümlük alandaki lojmanları yıkacağız ve parkımızın devamı şeklinde şehrimize kazandıracağız. Numune Hastanesinin karşısındaki eski binaları da geçtiğimiz günlerde şehrimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gösterdik. Kamulaştırma noktasında gereken talimatı verdi. TOKİ ile bir protokol imzaladık. Kamulaştırmasını biz yapacağız, yıkımını gerçekleştireceğiz ve o alanı parka kazandırmış olacağız. Deniz tarafından önü açılmış olacak.”
 
ULAŞIM TEK ELDEN KONTROL EDİLECEK
“Moloz’da şu anda otobüslerimizin olduğu bir alan var. Orada baraka gibi konteynerlerde hizmet veriyorduk. Bu kabul edilebilir bir şey değildi. Bu nedenle Moloz’da Trabzon’umuza yakışır bir ulaşım binası yapmak istedik. Yer teslimi 11 Ağustos’ta yapıldı. Şu anda çalışmalara başladık. Tamamlandığında Trabzon’da ulaşımı tek elden kontrol edebildiğimiz, elektronik imkanlarla donatılmış, şoförlerimizin de dinlenebileceği çok güzel bir ulaşım binası inşa ediyoruz.”
 
UZUNGÖL’DE ÇEVRE DÜZENLEMESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK
“Bir doğa harikası olan Uzungöl’de çevre düzenlemesi çalışmalarına başladık. Uzungöl’ün etrafında yeşil alan çalışması, kaldırımların yeniden kaplanması ve korkuluk çalışmaları yapılmaktadır. İnşallah 2’nci etabı daha büyük bir proje olacak. 2’nci etabı ile ilgili de proje çalışması tamamlanmak üzere. Onu da ihaleye çıktığımızda gölün etrafında çok daha geniş yeşil alanlar oluşturmuş olacağız. İşgaller ortadan kalkmış olacak. İnsanların gelip rahatlıkla dolaşabilecekleri, gezebilecekleri mekanlar oluşturacağız. 2’nci etap tamalandığında muhteşem bir alana kavuşmuş olacağız. Orada Büyükşehir Belediyesi olarak da bir yer kiraladık.  Tahsisi için bakanlığa yazdık. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak orada var olmak istiyoruz.”
 
TRABZON’A ÇOK YAKIŞACAK
“Çömlekçi Mahallesi için 2,3 hektarlık alanda yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. Sözleşmesi yapıldı, iş teslimi yer teslimi yapıldı. Çömlekçi’nin yeni yüzüne birkaç sene içerisinde kavuşacağız. Ve bu proje tamamlandığında Trabzon’a çok yakışacak. Devamındaki yıkımları ve kamulaştırma işlemlerini de sürdürüyoruz.”
 
YALINCAK PLAJINI GELECEK YIL HİZMETE AÇACAĞIZ
“Büyükşehir Belediyesi olarak Yalıncak’ta bir plaj oluşturuyoruz. Bir kısmı plaj olarak kullanılan yaklaşık 1 kilometrelik mesafelik alan için proje çalışması tamamlandı. Plajın yanında, yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma mekanları, soyunma kabinleri olacak. Bir plajda olması gereken her şey en üst konforla planlandı. İhale günü almayı bekliyoruz. Projeyi kışın yapacağız. Önümüzdeki yaz deniz sezonu ile birlikte vatandaşımızın hizmetine açacağız. Burada otopark sorunu da ulaşım sorunu da çözüldü. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun diyoruz.” 
 
ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK
“Meydan 3’üncü etap çalışmaları için katlı otopark projesi tamamlandı, ihale süreci başladı. Kısa süre içerisinde ihale günü alınacak. Üstünde yaşam alanı, altında yaklaşık 500 araçlık mevcut İskenderpaşa otoparkımızın yeniden yapılması sürecini başlatıyouz. Bu aynı zamanda yayalaştırılmış alanı da epey genişletiyor. Bu bölgeyi araç trafiğine kapatıyoruz. 3’üncü etap tamamlandığında bir yeni eklenti olarak Meydan’ın güzelliğine güzellik katacak.” 
 
TELEFERİK PROJESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
“Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Şartnamaler oluşturuldu. Son teknik düzenlemeler yapılmaktadır. Tonya pazar yeri ve otopark proje çalışmalarımız  tamamlanmak üzere, yakında ihale sürecini başlatacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.