Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı İlk Toplantısı Yapıldı

10 Kasım 2020 Salı 09:51
Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı İlk Toplantısı Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi.
 
İZMİR’E GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Başkan Zorluoğlu, toplantının başında sözlerine geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan İzmir depremi ile başladı. İzmir depreminden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu deprem bir kez daha göstermişti ki, Türkiye deprem bölgesi olması noktasında hassas bir ülkedir. Birçok şehrimiz ne yazık ki risk altındadır. Ve bu manada yerel yönetimlere çok önemli görevler düşmektedir. Başta Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizin Trabzon özelinde imar planlarının yapılmasından inşaat ruhsatlarının verilmesine, projelerin onaylanmasına ve yapı kullanma izni verilmesine kadar bütün aşamalarda projeleri yakından takip etmesi ve ruhsata aykırı yapılaşmaya işlemlere asla müsaade edilmemesi gerektiği açıktır. Yine oturulamaz durumdaki yapıların tespit edilerek, bunların mevzuat çerçevesinde işleme tabi tutulması, dönüşebilecek alanların dönüştürülmesi gibi yerel yönetimlerin alması gereken tedbirler vardır. Trabzon’daki bütün belediye başkanları, başta şahsım olmak üzere bugüne kadar önemli çalışmalar yaptık, ama önümüzde katetmemiz gereken epey mesafeler vardır” dedi.
 

BAZI ARKADAŞLARIN DERDİ BAĞCIYI DÖVMEK
“Bazen özellikle bağcı dövmek alışkanlığı olan bazı arkadaşlar, sayıları çok az olsa da basında da var. İşte hep geçmişte olan projeler diyor. Ben sizlere sayıyorum geçen seneden bu tarafa yaptığımız yeni projeleri. Geçmişte olana da teşekkür ediyoruz. Bizden önceki belediye başkanımız bizim partilimiz, aynı zamanda ağabeyimiz. Onun döneminde başlatılıp bizim devraldığımız çalışmaları da özellikle vurguluyorum. Allah razı olsun başlattılar. Bize gelip, bunları tamamlamak nasip oldu. Ama bunun yanında biz geçtiğimiz yıldan bu yana çok sayıda yeni projeyi hayata geçirdik, başlattık, bir bölümünü tamamladık. Önümüzdeki günlerde söz verdiğimiz diğer projeleri hayata geçirmenin çalışmaları içerisindeyiz. Bence biraz üzüm yeme boyutuna o arkadaşların bakması gerekir. Ama tabii ki kendileri bilir.”

 YENİ BİR ÇÖMLEKÇİ İNŞA EDİLİYOR
“Çömlekçi’de büyük gelişme kat ettik. Uzunca süren bir iştir. Biz Sayın Milletvekillerimizin desteğiyle, Ortahisar Belediye Başkanımızın katkılarıyla Çömlekçi’ye yeni proje hazırlandı. İhale edildi, yer teslimi ve sözleşmesi yapıldı. Çömlekçi’nin doğu kısmında 2,3 hektarlık alanda yepyeni bir Çömlekçi Mahallesi inşa etmeye başladık. Bu çok önemli bir proje ve gelişmedir. Çömlekçi’nin 2.3 hektar alanın dışında batıya doğru olan kısmı ile ilgili olarak da kamulaştırmada çok büyük adımlar attık. Büyük oranda orada da kamulaştırmaları gerçekleştirdik. Kalan kısımları önümüzdeki süreçte yapabilirsek anlaşarak, yapamazsak acele kamulaştırma imkanından faydalanarak Çömlekçi’nin batısında kalan 2’nci etabın yıkımını gerçekleştireceğiz. Orada da bu projeye benzer, biraz daha farklı dokunuşlarla yeni bir proje yapılacak,  ihale edilecek. Çömlekçi bütünüyle yeni bir mahalle olarak aynı zamanda köklerinden koparılmadan orada vücut bulacak.”
 
AĞAÇLARLA İLGİLİ YÜKLENİCİYİ UYARDIM
“Ortahisar Millet Bahçesi’ni geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim. 1’inci etap devam ediyor. Gayet güzel oluyor. Yeşilin daha fazla görünmesi için değişiklikler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak 1’inci etabında projeye iki tane dokunuş yaptık. Bir tane buz pateni pisti ilave ettik. Bizim tarafımızdan projesi ve ihalesi yapıldı. Ayrı bir iş olarak devam ediyor. Trabzon’da olmayan ve talep göreceğini düşündüğümüz buz pateni pisti, Millet Bahçesi ile bitmiş olacak. Yine kaykay mekanizmalarını o alana koyduk. 2’nci etabında Orman İşletme Müdürlüğüne ait binaları TOKİ üzerinden aldık. Yıkımını bugün itibarıyla başlatıyoruz. Orada çok güzel ağaçlar var. Yıkım yapacak yükleniciyi çağırdım ve ağaçlara zarar vermeyecek şekilde yıkacaksınız. Bir ağaç zarar görürse hesabını sorarım dedim. Orası da 1. etaba dahil edilmiş ve park büyümüş olacak. Geçtiğimiz günlerde bölgedeki vatandaşlarla da görüştük. İsteyenler de istemeyenler var. Ortalama bir çözüm bulmaya çalışıyoruz.”
 
GANİTA FAROZ PROJESİ TAMAMLANDI
“Ganita - Faroz Projesi şehrimiz için vizyon projelerimizden bir tanesi. Projesi tamamlandı. İhale aşamasındayız. Meydan’dan en kolay ulaştığımız deniz kenarı olarak, herkesin hatıralarının bulunduğu bu kadim alan, Faroz’a kadar tarafımızdan çok iyi düzenlenmiş, hazırlanmış projeyle ihale ediliyor. Gelecek ay ihale tarihi alınmış, belki de ihalesine çok az bir zaman kalmış olacak.”  
 
 ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORUZ
Bir süre önce Esentepe Mahallesi’nde hizmete açtığımız ‘engelli araç atölyesi’ hizmetlerine devam ediyor. Küçük ama çok kıymetli bir iş olarak görüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kullandıkları sandalyeleri arzu ettiklerinde evlerinden alıyoruz, tamir ettikten sonra evlerine teslim ediyoruz. Bu hizmetimiz de bütünüyle ücretsiz olarak veriyoruz.”  

 KUYUMCU TASARIM MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR
Kuyumcu Tasarım Merkezi, Sanayi Bakanımızla yaptığımız bir protokol çerçevesinde yürüttüğümüz bir iş. Ticaret ve Sanayi Odası ve Kuyumcular Derneği ile Moloz’da bir kuyumcu kent inşa ediyoruz. En son projesi yapıldı. Bir otopark ilavesi yapılıyor projesine. Orada yıllardır bu şehrin konuştuğu bir proje hayata geçecek. Yap- işlet-devretle yapıyoruz.”

 BEŞİRLİ’DE KÖTÜ KOKU KALMAYACAK
“Beşirli’deki kokunun giderilmesi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdik. Moloz’la Akyazı arasında 12 adet yağmur suyu deresi var. 16 tane de Karayolları menfezi var. Bunlar çok uzun yıllardır yağmur suyu deresi olmaktan çıkmış, kaçak bağlantıların yapıldığı kanalizasyon hattına dönüştü. Kaçak kanalizasyonları koparıp kendi hatlarımıza bağlıyoruz. Bir bölümünde yüzde 100 başarı elde ettik. Bir bölümüne başladık, bir bölümüne de önümüzdeki günlerde başlayacağız. Yüzde yüz tam başarılı olamıyorsunuz, çünkü bazı bağlantıları ne yapsanız tespit edemiyorsunuz. Kokunun giderilmesi için 12 menfezin büyük bölümünü uzatarak, deniz tarafına ulaştırıyoruz. Şu anda başlattığımız çalışma budur. Önce en acil iki tanesinden başladık. Kalanlarını uzatıyoruz. Beş ay içerisinde tüm çalışma tamamlandığında Beşirli’de böyle bir koku bir daha olmayacak.”
 

 SORUNU TARİHE GÖMECEĞİZ
“Akçaabat ilçesi Ortaköy Grup İçme Suyu Hattı önemli. Yaklaşık 23 milyon liralık bir bedelle 29 Eylül’de ihale ettik. 15 mahallemizde 238 bin 611 metre şebeke hattı ve 3 adet depo yaparak bölgedeki sorunu tarihe gömeceğiz.”
 GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısı, 27 gündem maddesinin görüşülüp komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 10.11.2020 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.