Büyükşehir belediye meclisi toplantıları başladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı oturumları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumla başladı.

18 Haziran 2019 Salı 09:34
Büyükşehir belediye meclisi toplantıları başladı

Başkan Zorluoğlu, Meclis oturumunun açılışında Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar ve Büyükşehir Belediyesindeki görevlendirmeler hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi.Trabzon’un genel bütçe vergi gelirlerinin dağıtımında yaşadığı dezavantajın düzeltilmesi için önemli adımlar attıklarını kaydeden Zorluoğlu, bu alanda mesafe kat edildiğini ifade etti.

 

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)  Meclis Toplantısı’nda TBB’nin encümen üyeliğine seçilmesinin, Trabzon için bu anlamda ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Zorluoğlu şöyle konuştu:“Geçtiğimiz hafta TBB’nin seçimden sonraki ilk meclis toplantısını gerçekleştirdik. TBB’nin önemi hepimizin malumudur. Merkezi idare ile yerel yönetimlerin ilişkilerinin koordine edildiği, yerel yönetimlerin meselelerinin merkezi idarenin gündeme alınmasında çok önemli rol oynayan ve tüm belediyelerin üyesi olduğu bir ulusal birliktir. Bu birliğin meclis toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, TBB’nin yönetimine encümen üyesi olarak seçildim. Bilhassa Trabzon’umuzun genel bütçe vergi gelirlerinden pay alma noktasındaki dezavantajı çerçevesinde değerlendirildiğinde, bu dezavantajın ortadan kaldırılması için yapılacak çalışmalarda daha etkin rol alabileceğimizden Trabzon’umuz için çok önemli bir seçim olduğunu değerlendiriyorum. Bu konuda hemen seçimin akabinde Ankara’da bir özel çalışma başlattığımızı, bu çalışmanın ilgili bakanlardan Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar her kademede gündeme getirildiğini ve merkezi düzeyde kanun değişikliği noktasında çalışma başlatıldığını sizlere arz etmiştim. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın verdiği bilgi çerçevesinde epey bir mesafe kat edildi. İnşallah kısa sürede çalışma olgunlaşacak, TBMM gündemine gelerek kabul edilecek. Bu çalışma kabul edildiğinde inşallah Trabzon’un genel bütçe vergi gelirlerinde önemli bir artış olacak.”

Başkan Zorluoğlu, açıklamalarının devamında Trabzon’da gerçekleştirecekleri bazı projeler için kredi talebinde bulunduklarını dile getirerek, işlemlerin hızlandırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum nezdinde de girişimlerde bulunduğunu söyledi. Zorluoğlu, “Meclisimizin kararı ile şahsıma, İller Bankası nezdinde borçlanma konusunda yetki verilmişti. Taleplerimizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta yine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile özel bir görüşme yaptım. Kredilerin kısa sürede sonuçlanarak Trabzon’a gönderilmesi ve öngördüğümüz projelerde kullanılması konusunda talebimizi sözlü olarak ilettik. Sayın Bakanımız hemen orada İller Bankası Genel Müdürüne talimat verdi. Fatih Parkı’nın yapımı, 17 yeni otobüs alımı, Kadınlar Pazarı’nın yapılması ve mahalle yollarındaki çalışmalarımızda kullanacağımız kaynağı böylece sağlamış olacağız” diye konuştu.

BELEDİYE ÜST YÖNETİMİNE ATAMALAR

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve TİSKİ Genel Müdürü atanmalarının da tamamlandığını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:“Teklifimiz üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı ile TİSKİ Genel Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri için onay süreci tamamlanmış, her iki görev için de önerdiğimiz isimler uygun bulunarak atanmışlardır. Bu manada TİSKİ Genel Müdürlüğüne Ali Tekataş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine Ahmet Adanur atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun."

ŞAHİN GÜNDEME TAŞIDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı ilk Meclis toplantısı gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin, yıkılan Avni Aker Stadyumu yerinde olmasını istedikleri Yavuz Selim Stadı’nın akıbetini sordu. Şahin, “Spor camiasıyla birlikte Cumhurbaşkanımızın Millet Parkı yapılması yönünde söz verdiği Avni Aker Stadyumu alanında Yavuz Selim Stadı ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun da yer almasını istiyoruz” dedi.

BAŞKAN MÜJDEYİ VERDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu ise Millet Bahçesi’nin 28 Mart’ta ihale edilen projesinde nizami bir saha olduğunu söyledi. Zorluoğlu, “Korunan Avni Aker Tribünün önüne Yavuz Selim’i yaşatsın diye bir nizami saha koyduk. Bu sahanın nasıl kullanılacağına da halkımızla karar vereceğiz. Orada Yavuz Selim’i hatırlamış olacağız. Ancak kapalı spor salonu yapmamız mümkün değil” diye konuştu.

GENÇ TEŞEKKÜR ETTİ

Zorluoğlu’nun bu sözleri üzerine Yavuz Selim Stadı hakkındaki gündemi takip etmek üzere meclis salonuna gelen Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, TFF Bölge Sorumlusu Serdar Bali, MHK Üyesi Hamza Mısır, ASKF Başkanı Cahit Erdem ve sporseverler adeta alkış tufanı kopardı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Yavuz Selim Stadı’nın yaşatılması müjdesini veren Zorluoğlu’na teşekkür ederek bu konuda duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasret 2019-06-18 10:54:19

Allah razı olsun sizden sayın başkanım

Avatar
Hasret 2019-06-18 10:55:33

Hayırlı olsun inşAllah sayın başkanım saygılarımla