Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı İlk Toplantısı Yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin haziran ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından gerçekleştirilen toplantı öncesi, Meclis salonu ekipler tarafından etraflıca dezenfekte edildi.

10 Haziran 2020 Çarşamba 16:33
Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı İlk Toplantısı Yapıldı

Başkan Zorluoğlu, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantının başlangıcında Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı verdiği etkin mücadele ile Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını kısaca değerlendirdi.
 
TÜRKİYE ÇALIŞMALARIYLA ÖNE ÇIKTI
Tüm dünyayı saran salgının büyük ölçüde etkisini kaybetmeye başladığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Salgın mart ayı başında etkisini göstermeye başladı fakat daha öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımızın zamanında ve yerinde aldığı kararlarla Türkiye’nin öne çıktığı, çok takdir edildiği bir süreç yaşadık. Bu süreçte güçlü bir liderlik ve güçlü bir yönetim, sağlam bir sağlık altyapısı; araç, gereç, donanım anlamında gelişmiş ülkelerden daha üst düzeyde hastane altyapısı ile fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımız bizim güçlü yanlarımızdı. Bu güçlü yanlarımızı en iyi şekilde kullanarak koronavirüsle mücadelede dünya ülkeleri arasında en önde gelen ülkeler arasına girdik. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza ve diğer bakanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.  
 
VEFA SOSYAL DESTEK HATTI ÖNEMLİ ROL OYNADI

Ankara’da alınan kararların taşrada uygulanması noktasında etkin bir çalışma gerçekleştirildiğini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Sayın Valimiz ve kaymakamlarımızın koordinasyonunda Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin de rol aldığı Vefa Sosyal Destek Hattı ismi ile çok etkin bir yapı oluşturuldu. Hakikaten sağlıkçılarımızdan sonra bu süreçte en fazla katkı yapan mekanizma Vefa Sosyal Destek grupları oldu. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının zamanında giderilmesinde çok önemli bir rol aldılar. Değerli Valimize, kaymakamlarımıza bu süreçte onların yanında destek olarak duran belediye başkanlarımıza, Vefa Sosyal Destek gruplarında görev alan tüm kamu personeline yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
 
BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİNE AĞIRLIK VERDİK
Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri ile koordinasyon içerisinde süreci doğru şekilde yönettiklerini belirten Başkan Zorluoğlu “Sürecin en başından itibaren bütün gücümüzle ve önceliğimizi koronavirüs salgını ile mücadeleye vererek halkımızın yanında yer aldık. Ve Trabzon’da bu sürecin yönetilmesinde çok etkin bir görev üstlendik. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak bir bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışması yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Her alınan kararın halka duyurulması, vatandaşın bu salgınla ilgili bilinçlenmesi noktasında birçok çalışma yaptık. Sadece Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin çeşitli noktalarına 10 bin 453 adet eğitici billboard yerleştirdik. Vatandaşlarımızın sosyal mesafeye uymasını sağlayacak fiziki şartları oluşturmak için 5 bin adet sticker kullandık. Hijyen konusunda halkın bilinçlendirilmesi için 4 bin adet kitapçık dağıttık. İlçe belediyelerimizle birlikte birçok denetim gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
 
ETKİN DEZENFEKSİYON ÇALIŞMASI YÜRÜTTÜK
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak çok iyi bir sınav verdiklerine inandığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, Trabzon’da 18 ilçenin tamamında temizlemedik bir yer, bir kamu alanı bırakmadık. Özel sektör kuruluşlarına da ciddi destekler verdik. Büyükşehir Belediyesi olarak şimdiye dek 18 bin 384 noktada dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdik. Bunlar bir kısmında defalarca yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak 29 bin 864 kilometrelik bir alanda yıkama, mıntıka temizliği ve süpürme çalışmaları gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.  
 
500 BİN ADET ÜCRETSİZ MASKE DAĞITTIK
Büyükşehir olarak dezenfektan ve maske üretimine ağırlık verdiklerini de söyleyen Başkan Zorluoğlu “Laboratuvarlarımızda 1.734.640 litre yüzey dezenfektanı ve 3 bin 297 litre el dezenfektanı üretimi gerçekleştirdik. Bunları da maliyetleri düşürücü bir araç olarak yoğun şekilde çeşitli yerlerde kullandık. Tüm dünyada stratejik önemi olan maske konusunda Türkiye’de de Trabzon’da da ciddi bir zorluk yaşamadık. Büyükşehir Belediyesi olarak 500 bine yakın bir maskeyi ücretsiz olarak dağıttık. İlçe belediyelerimize de herhangi bir parti ayrımı olmadan maske desteği verdik. Yine kendi imkanlarımızla siperli maske ürettik ve bunları da sağlık teşkilatımıza dağıttık. Bu süreçte gerek otobüslerimizden gerek otoparklarımızdan tüm sağlık çalışanlarımız ücretsiz olarak yararlandı” dedi.  
 
25 BİN ADET GIDA VE HİJYEN PAKETİ DAĞITTIK
Sosyal destek anlamında mağdur olan herkese ulaşmaya çalıştıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu “Sosyal destekte önemli dokunuşlar yaptık. Bu manada 61 Kart adını verdiğimiz sosyal destek uygulamamızın sayısını artırdık. 3 bin 547 ailemize her ay içerisine belli bir paranın koyulduğu ve alışveriş yapma imkanı sağlayan 61 Kart desteği sağladık. Ayrıca Ramazan ayı boyunca ilk kez bu sene her akşam 2 bin 500 kişiye dört çeşit sıcak yemek dağıttık. Özellikle evinde yemek pişiremeyecek olan yaşlı, engelli ve hasta kişilerde bu uygulamamız memnuniyet oluşturdu. 25 bin adet gıda ve hijyen paketleri dağıtımı gerçekleştirdik. Bunu yaparken de bu  süreçten ekonomik olarak zarar gören insanlarımıza ulaşmaya çalıştık” diye konuştu.
 
ONLİNE EĞİTİM VERDİK
Bu süreçte özgün bir uygulama gerçekleştirdiklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu “Trabzonline isimli bir platform oluşturduk. Büyükşehir Belediyesinin Sürekli Eğitim Merkezi’nde üniversiteye hazırladığımız mezun öğrenciler vardı. Bu süreç başlayınca merkezimiz kapandı. Biz bu faaliyetimizi online ortama taşıdık. 558 öğrencimize öğretmenlerimiz canlı ders verdi. Sınavlara hazırlık çalışması bu şekilde devam etti. 558 öğrencimiz bu imkanımızdan yararlandı ve yararlanmaya devam ediyor. Yaklaşan üniversite sınavında tüm gençlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
SAHİPSİZ CANLARIMIZI UNUTMADIK
Biz onların da belediyesiyiz anlayışıyla sahipsiz canları bir an olsun yalnız bırakmadıklarını belirten Başkan Zorluoğlu “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığını korumak adına yoğun çalışmalar gerçekleştirirken, sokaktaki sahipsiz canlarımızı da unutmadık. Kafe ve restoranların da kapandığı dönemde yemek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlarımız için mama desteğimizi artırdık. Yalnızca kent merkezinde değil, 18 ilçemizde tespit edilen 179 noktada yemleme yoğun çalışması gerçekleştirdik” diye konuştu.
 
EKONOMİK TEDBİRLER ALDIK
Büyükşehir Belediyesinin kiracılarına yönelik ekonomik anlamda ciddi kolaylaştırıcı tedbirler uyguladığını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Alacaklarımızı büyük oranda öteledik. Kapatan iş yerlerimizden hiçbir şekilde kira almadık.  TİSKİ de bu zor dönemde vatandaşımızın yanında oldu. Koronavirüsle mücadele sürecinde hiç kimsenin suyunu borcu nedeniyle kesmedik. Suyu kesik olan abonelere ise tekrar su bağlandı. Faturaların düzenlenmesi noktasında da hem halkımız hem de esnafımız için büyük kolaylıklar sağlandı” şeklinde konuştu.
 
TRABZONSPOR’A BAŞARILAR DİLİYORUM

Bu hafta sonu durdurulan Süper Lig maçlarının başlaması nedeniyle heyecanlı olduklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu “Cuma günü İzmir’de Göztepe ile ilk maçımıza çıkıyoruz. Hepimizin ortak paydası Trabzonspor’umuz bu sezona çok iddialı başladı. Geçtiğimiz günlerde kulüp başkanımızı UEFA yasağı sonrası ziyarette bulundum. Sayın Ahmet Ağaoğlu ile süreci değerlendirdik. İnşallah UEFA’nın verdiği cezayı onların çabaları, bizlerin şehir olarak desteğiyle çözeceğiz. Yürekten inanıyoruz ki Trabzonspor bu sıkıntılı süreci aşacaktır. Herkes bu konuda müsterih olsun. Trabzonspor’umuza kalan haftalarda başarılar diliyorum. Trabzonspor’umuzun yanındayız. İnşallah bu seneyi Trabzonspor şampiyon olarak tamamlayacaktır” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Zorluoğlu’nun açılış konuşması ve Meclis üyelerine söz verilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin ilk sırasında yer alan encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oy esasına göre yapılan seçimlerde Erhan Nadir, Ali Bayram Tanrıverdi, Mehmet Öztürk, Tahsin Bayrak ve Şaban Bülbül encümen üyesi seçildi. Daha sonra İhtisas Komisyonları üye sayısı belirlendi ve üye seçimi yapıldı. Meclis toplantısı, 2019 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ile ilgili gündem maddesinin 11 Haziran Perşembe günkü toplantıda görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 10.06.2020 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.