Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi işçinin hakkını ne zaman verecek?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TRABEL’de çalışan işçiyle ORBEL’de çalışan işçilerin neden farklı ücret aldığını sorarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi işçinin alın terinin hakkını ne zaman verecek dedi.

28 Kasım 2018 Çarşamba 11:11
Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi işçinin hakkını ne zaman verecek?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı açıklamada,Trabzon’un büyükşehir olması sürecinde, Trabzon Belediyesi A.Ş. (TRABEL) adlı şirkette çalışan 215 işçi, kendilerine tazminatların ödeneceği ve her türlü yasal haklarının verileceği sözüyle, 2014’te Ortahisar Belediyesi kapsamında kurulan Ortahisar Belediyesi A.Ş. (ORBEL) şirketine geçti.Ancak bu işçilerin ne tazminatlar ödendi, ne de verilen sözler yerine getirildi.TRABEL ve arkasındaki Trabzon Büyükşehir Belediyesi resmen tazminatların üzerine yattı.Bu işçiler arasında 14 yıllık tazminatlarını alamayanlar da var.Yazık ki sorun sadece tazminatlar değil. İşçiler, maaşlar konusunda da büyük şok yaşadı. Aynı işi yapanlar TRABEL’de 3 bin 200 TL civarında maaş alırken, ORBEL’dekiler 2 bin 600-2 bin 700 TL. civarında maaş alıyor. Arada 500 - 600 TL fark var!Yani işçilerin analarının ak sütü gibi hak ettikleri tazminatları hiç edilirken bir yandan da aynı işi yapmalarına karşın işçiler arasında ayrımcı uygulamalar yapılıyor.

İşçinin, büyük umut ve beklentilerle gelecek için biriktirdiği tazminatlarını ödemeyen, ödememek için her türlü yola başvuran AKP'nin belediyecilik anlayışını kınıyorum.İşçiler arasında ayrımcılık yapan ve işçinin hakkını ödemeyen ORBEL ve arkasındaki Ortahisar Belediyesi’ni halkımıza şikayet ediyorum.Her fırsatta Hz. Muhammet’in ‘’İşçinin ücretini, alın teri kurumadan veriniz’’ sözlerini kullanan, ancak bırakın işçinin parasını ödemeyi, alacağının üzerine yatan, gasp eden hatta alın terini çalan bir zihniyetle karşı karşıyayız.TRABEL ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni işçilerin tazminatlarını yasal faizleriyle ödemeye, ORBEL ve Ortahisar Belediyesi’ni de işçiler arasındaki ücret farkını gidermeye çağırıyoruz.

İnanıyoruz ki Trabzon halkı,31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde güzel şehrimizi yaşanmaz hale getiren, çalıştırdığı işçisinin hakkını dahi ödemeyen bu Akp belediyeciliğine gereken dersi verecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.