Büyükşehir dert getirdi

Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, “Büyükşehir olduktan sonra dertlerimiz, sıkıntılarımız çok fazla arttı. Köyler ve yaylalar bize bağlandı. Büyükşehir olunca ister istemez tekrar eksiden başladık” dedi.

30 Ekim 2018 Salı 09:29
Büyükşehir dert getirdi

Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu  başta Trabzon olmak üzere ilçelerde üretime yönelik yatırımların yapılması gerektiğine işaret etti. Nuhoğlu,Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından hizmet ağının genişlediğini ve hizmet yapmakta sıkıntıların yaşandığını da dile getirdi. İşte Nuhoğlu’nun açıklamaları:

İSTER İSTEMEZ EKSİDEN BAŞLADIK

2014’ten beri bugüne kadar Hayrat’ta neler yaptınız, neler yapamadınız?

Büyükşehir olduktan sonra dertlerimiz,sıkıntılarımız çok fazla arttı. Köyler ve yaylalar bize bağlandı. Yol ağımız 120 kilometreden 800 kilometreye çıktı. Büyükşehir olmadan 13 mahallemiz vardı.Bu mahallelerin yüzde 90’ın asfaltlamasını,betonlamasını bitirmiştik. İçme suyunda da bir sıkıntımız yoktu. Ancak Büyükşehir olunca ister istemez tekrar eksiden başladık. İl Özel İdaresi, KÖYDES kapandı. Sadece Büyükşehirden ve ilçe belediyelerine gelen kaynaklardan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

YOL VE SUDA EKSİKLERİMİZ VAR

Dört yılda yaklaşık yetmiş bin metre küpe beton döktük. Büyükşehir’de ilçemize içme suyu olsun, asfaltlama da ve betonlamada olsun çok fazla yatırımlar oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bakamız,Valimiz ve milletvekillerimiz de Hayrat’a destek oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz.Hep birlikte birlik beraberlik içerisinde güzel çalışmalar yapmaya çalıştık. Eksiklerimiz de var tabii. Yolda, suda, yayla ve mezire yollarında eksiklerimiz var.

BİNAMIZIN EŞİ BENZERİ YOK

İmam Hatip Okulu açtık. Sağlık Ocağı 24 saat hizmet vererek hastane şeklinde dönüştürüldü. 10 dönümlük mera alanımız var. Burayı meradan çıkararak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne hibesi yapıldı. Burada futbol sahası yapacağız.Emniyet binası yapacağız. Nuhoğlu Vakfı vasıtasıyla arsa tahsisini yaptık. Yakında proje hazırlanacak. Hükümet Konağını yaptık. Çok güzel bir belediye binası yapıyoruz.Yöre mimarisine uygun yapılıyor.Bu da bitmek üzere. Türkiye’de eşi benzeri yok.

ZİRAAT FAKÜLTESİ İSTİYORUZ

Üniversite konusunda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun bize sözü vardı. Bakanımız, bu konuda Ankara’da elinden geleni yaptı. Trabzon’a yazı gönderildi.İki yıllık meslek yüksek okulu olacak ama biz dört yıllık Ziraat Fakültesi yapılmasını istedik. Bizim burada
Nuhoğlu Vakfı’na bağlı olarak 35 çeşit meyve türü var. Burada öğrencilerin staj yapması için çok güzel olurdu. Böyle bir düşüncemiz vardı. Bakan Bey de çok olumlu baktı buna. İnşallah olur. Fakülte olursa bölgenin şekli değişir.

HAYRAT ÖRNEK OLACAK

Hayrat-Dağönü-Uzungöl yolunu Yeşil Yol ağına almıştık. Burada da çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi,geçen yıl 5 kilometre yol yapmıştı bu yılda 7 kilometre yapması bekleniyor.Önümüzdeki yıllarda betonlama, asfaltlama biterse burası bölge turizmi için cazibe merkezi olacak. Hayrat’ta mimarimize uygun bir proje hazırladık. Projeyi bitirdik. Binaların dış cephesini tamamen bizim mimariye uygun şekilde giydireceğiz.İlçemizin şekli değişecek. Hayrat,Karadeniz’de örnek ilçelerden biri olacak.Bununla ilgili girişimlerimiz var. Bu projeye de bu yıl içerisinde başlamayı düşünüyoruz.

HİZMET ETMEK ZOR

Küçük ilçelerde hizmet etmek biraz zor. Özellikle bizim gibi Özel Kalem Müdürü,makam şoförü yoksa zor. Kapımız 24 saat herkese açık.24 saat halk ile beraber olursanız biraz daha işler zor oluyor. Ama biz bu işe alıştık. Biz vatandaşımızı seviyoruz.Parti ayrımı gözetmeden tüm vatandaşlarımızı seviyoruz. Onlarda bizim kardeşlerimiz,ağabeylerimiz. Biz buradaiç içeyiz, Birlik beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Neticede birleştiğimiz bir nokta o da ne bayrak ve kutsal vatanımız.

BİZİM DEĞİL MİLLETİN BAŞARISI

Hayrat’ta rekor oy almıştınız. Bu sevildiğinizin bir kanıtı değil mi?

Bu bizim başarımız değil, bu milletin başarısı ve takdiridir. Bizim burada yüzde 1’de katkımız olduysa ne mutlu bize. Ama çok da olmamıştır. Bu Cumhurbaşkanımızın, partimizin, teşkilatımızın çalışmaları ile olan bir başarıdır. Bu başarıyı sadece belediye başkanına veya başka birilerine yüklemek doğru değil. O zaman bu kadar gücünüz varsa  derler ki ‘bağımsız ol da kazan’ diye.

ADAY ÇOK ÖNEMLİ

Bu yerel seçimde oy oranını koruyabilecekler mi?

Daha önce biz yüzde 85 almıştık. Bu seçimde yüzde 83 aldık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 90 aldık. Referandumda MHP’nin de desteği ile yüzde 93 aldık. Genel seçimde yüzde 74 aldık. Küçük yerlerde aday çok önemlidir. Trabzon’da diğer ilçelerde kaybettiğimiz ilçelere bakın, partinin oyu yüksek ama adayın oyu az veya partinin oyu az, adayın oyu çok. Küçük yerlerde dengeleri çok iyi kollamak gerekir. Senin veya benim adamım değil, halkın adamı ve Allah için hizmet edecek birilerinin aday gösterilmesi gerekiyor. Hayrat’ta yüzde 90 oranında oya ulaşmışsınız. Bu oyu nasıl artırabilirsiniz bu düşüncede olmak gerekir.

İNSANLAR DOYUMSUZ

Hayrat’ta vatandaş aldığı hizmetten memnun mu?

Biz insanları hep daha güzele, daha büyüğe alıştırdığımız için insanlarda hep daha fazlasını istiyor. Ben burada yaklaşık 20 yıldır belediye başkanıyım, bu son dönem kadar insanların bizden istediklerine bir anlam veremiyorum. Yolunu, asfaltını yapıyoruz; su sorununu gideriyoruz ama bir doyumsuzluk var. Yine istiyorlar.

İKAMETGAH YOK HİZMET VAR

Vatandaşın ikameti burada değil. İstanbul’da, Ankara’da veya başka şehirde. Yazın gelip hizmetini benden alıyor. Çöpünü ben topluyorum, diğer hizmetlerini de ben yapıyorum ama vergisini diğer şehirler alıyor. İkametini al buraya, vergini de burada ver. Ama ikametlerini buraya almıyorlar. Bu sefer hizmet olmayınca gidip CİMER’e şikayette bulunuyorlar. Benim kışın nüfusum 7 bin, yazın ise 50 bin. Dağınık bir yapımız da var. Üç tane çöp arabamız var. 10 kişi çalışıyor; yaz aylarında yetiştiremiyoruz. Vatandaş çöp vergisi vermiyor, nüfusa katkısı yok. Bu konuda sıkıntı var.

YOLDAN TAŞ KALDIRDILAR MI?

Bazı insanlar ömründe hiçbir şey yapmamış, bir hizmeti yok. Bir taşı alıp yoldan kaldırmamış ama kahve köşelerinde sabahtan akşama kadar eleştirilerde bulunuyor. Peki sorun bu kişilere ‘Bu vatan ve millet için ömründe ne yapmışsın? Kendi mahallen için hangi katkıyı sağlamışsın. Kaç kişinin elinde tutmuşsun.’ Hiçbir şey yapmamış ama sabahtan akşama kadar eleştiride bulunmuş.

GÖÇ ÖNLENMELİ

Trabzon’un ilçeleri masaya yatırılmalı. Şehrin tüm dinamikleri ilçelerde hangi yatırımlar yapılabilir bunları tartışmalı, proje üretmeli. Trabzon’a neler yapılabilir? Yaylalarda neler yapılabilir? Of-Hayrat’ta neler yapılabilir? Bunlar araştırılmalı. Yer altı madenleri olabilir. Hep birlikte araştırma yapmalıyız. Turizme yönelik neler yapılabilir? Çaya ve fındığa alternatif ne gibi ürünler ortaya koyulabilir. İnsanların göç etmemeleri için buraya hizmet etmek gerekir. Sanayileşmeli, üniversite açılmalı, tarım ve hayvancılık geliştirilmeli.

FABRİKA VE ÜNİVERSİTE ŞART

Hayrat’ta göçü önlemek için neler yapılabilir?

Burada üniversite olsa, çay paketleme fabrikası olsa göç olmaz. Göç almaya başlarız. Burada granit var. Granit fabrikası açarsak insanlar o fabrikada çalışır. Paketleme için girişimimiz vardı ama bunu biz alamadık. İyidere’de yapıldı. Bu çalışmalar sadece Hayrat’ta değil, Trabzon’un tümünde yapılmalı. Ama biz her şeyi Trabzonspor’a bağlamışız. Trabzonspor yenerse para, iş istemiyoruz. Moraller iyi, hastalar dahi iyileşiyor. Ama yenilince bir daha yenene kadar herkes hasta. Ama artık bundan çıkmak gerek. İnsanlar biraz kurtulması lazım.

İNSANLAR BIRAKMIYOR

Partiniz görev verirse devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Biz 20 yıldır burada siyaset yapıyoruz. Fazilet Partisi, AK Parti’de. Büyüklerimiz, arkadaşlarımız, akrabalarımız bize sürekli aday olmamız konusunda baskı yapıyor. Her gün onlarca, yüzlerce insan yanımıza gelip ‘nerede olursanız olun, sizinle beraberiz’ diyor. Aile büyüklerimiz ve siyasi partimizdeki arkadaşlarımız da aynısını telkin ediyor. Partimizin görev vermesi halinde bir dönem daha ilçemize hizmet etmeyi seve seve kabul ederiz. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Önemli olan Allah’ın rızasını kazanmak. Birilerine şirin gözükmek için değil, önemli olan Allah için yapmak.

Sonnokta gazetesi 

Son Güncelleme: 30.10.2018 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.