Büyükşehir'i yönetecekse seçime girsin

İYİ Parti’li Çakıroğlu, “Büyükşehir’i yönetecek ekibi kurmak il başkanının hakkı değildir. İl başkanı seçime girsin kazanırsa belediye başkanlığı yapsın, Büyükşehir’i yönetsin” dedi.

22 Temmuz 2019 Pazartesi 09:17
Büyükşehir'i yönetecekse seçime girsin

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu konuştu. Çakıroğlu, iktidar eli ile Trabzon’a ihanet edildiğini belirterek, vaat diye sunulan projelerin hayata geçmediği gibi projelerinin dahi yapılmadığını belirtti. İşte Çakıroğlu’nun A’dan Z’ye Trabzon açıklamaları: “Şuanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumu icracı bir belediye durumunda değil. Belediye’nin maddi durumunun her tarafı dökülüyor. Bu durumun aşılması için de Belediye’ye gelir getiren hamlelerin olması lazım. Merkezi hükümetin yapmış olduğu bir takım hizmetler sanki belediye yapıyormuş gibi lanse ediliyor. Sonuç itibarı ile Trabzon’un ruhuna dokunan bir iş yok. Bundan sonraki süreçte de çok fazla bir şeyin düşüneceğini düşünenlerden değilim.” 

TEK DERDİMİZ ŞEHRE HİZMET

“Sümela’ya teleferik, Boztepe’ye teleferik, raylı sistem gibi projeleri ben inandırıcı bulmuyorum. Bunlar şehrin önceliği de değil. Şehrin önceliklerinin belirlenmesi lazım ki, bana göre mezbaha sorunu daha önemli. Amacımız sorunları aşmak. Şehrin yararına bizden istedikleri her şeye de Belediye Meclis Üyesi olarak onay verdik. İcrayı iyi çalıştırmayalım diye bir anlayışımız da yok. Yeter ki bu şehre katkı sunacak hizmet edilsin, tek isteğimiz ve derdimiz bu.”

NE YAPARSAM DOĞRUDUR ANLAYIŞI HAKİM

 

“Bugün 900 milyon gibi borcu olan ve borçlanma kabiliyeti daralmış bir TİSKİ var. Alt yapısı tükenmiş bir şehre alt yapı yapacak bir TİSKİ’den bahsediyoruz. Bugüne kadar TİSKİ’de ben ne yaparsam doğrudur anlayışı hakimdi. TİSKİ’nin elinde yıllardır yapması gereken, kaynağını da bulması gereken bir altyapı problemi var. Bu problem için ne kaynak bulundu ne de projelendirme bitirildi.”

EN BÜYÜK YALAN GÜLCEMAL’DİR!

“Gülcemal bu şehre yapılan en büyük fiyaskodur, en büyük yalandır, en büyük kötülüktür. Çünkü orada dolgu alanı döküm alanında dönüştürüldü. Dolguda kullanılması gereken malzeme, teknik ve teknoloji farklı kullanılmalıdır. Ama Gülcemal’de işler böyle ilerlemiyor. Bölgeyi döküm alanı yaptılar ve toprak da döküyorlar, çöp de döküyorlar, hafriyat da döküyorlar. Aynı zamanda sahil yolunun da geçmesi ile birlikte yukarı ki kotlardan gelen yağmur sularının önüne Gülcemal’le birlikte set oluşturuldu. Artık yağmur sularının da denizle buluşmasının önü kapatıldı. Orada kaliteli bir alt yapı yok.”

FIRSATLARI HEBA ETTİK

“Trabzon’la ilgili cümle kurarken dört bin yıllık kadim tarihten bahsediyoruz ama şehre yapılanlara baktığımızda görüyoruz ki bu şehre tek kelime ile ihanet edildi. Bu kötülük aslında şehre değil de kendimize ve geleceğimize yapıldı. Bu şehirde otogarımız yok, mezbahamız yok, toptancı halimiz yok, sosyal alanımız yok. Elimize geçen fırsatları da heba ettik. Uluslararası spor organizasyonu yapıldı (EYOF 2011) orada bile harcanan paralar darmadağın oldu. O parayla bir tatil köyü yapabilirdik, spor köyü yapabilirdik. Şimdi bakıyoruz Yomra’da yapılan tesis çöküyor, Beşikdüzü’nde yapılan kapatıldı, Akçaabat’takinde ot bitti. Onca para heba oldu.”

HASTANENİN YERİ GARABET!

“Şehir Hastanesi yer olarak garabettir. Akyazı’daki dolgu ve yatırım da teknik olarak doğru yapılmadı. İmalatı yanlış yapılmış olan bir stadın yanına şimdi de bir hastane yapmaya kalkışmak yanlıştır. Ancak, zaten ben bugün oraya bir şehir hastanesi yapılabileceğini de düşünmüyorum. Şehir Hastanesi ile de bu şehrin on yılı vaat olarak oyalanır.”

OTOPARK DEĞİL AVM YAPILIYOR

“Tanjant’ta yüksek kamu yararı diye kamulaştırılmış bir alan otopark diye yola çıkılıp bugün orada hayata geçen proje AVM’dir. Ama bize halen orayı otopark diye pazarlıyorlar. Orada AVM yapılıyor ve oradaki otopark AVM’ye davet edilenlerin aracını dahi karşılamayacak. Dolayısı ile o bölgede sıkıntı daha da artacak.”

PROJELER KAĞITTA KALMAMALI

“Yeni seçilip icranın başına geçmiş olan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na bir müddet zaman tanınması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde 90 günlük görev süresinde yaptıklarını anlattı ama gördük ki şehirde gözle görülür, elle tutulur bir şey yapılmamış. Kuracağı ekibini ve kendisini ancak bir altı aylık sürecin ardından değerlendirebiliriz. Kâğıt üzerinde projeler üretilir ancak önemli olan o projelerin tozlu raflarda kalmadan hayata geçmesidir. Bunu takip edip göreceğiz.”

SANDIKTAN ÇIKANA HÜRMET EDERİZ

“Belediye bir kamudur ve kamu kuruluşudur. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bu şehri bilen ve bu şehri yaşayan bir kişi olarak belediye başkanı olmadı. Yüzde 60 üzeri bir oyla AK Parti’nin göstermiş olduğu aday şehirde kabul ediliyor ve seçiliyorsa sandıktan çıkana biz de hürmet edip saygı duymak zorundayız. Ve sandıktan Murat Zorluoğlu çıktı. İdarenin başındaki isim olarak ekibini kurma hakkı da Zorluoğlu’nun kendisindedir. Bu ekibi ve takımı kurma hakkı Zorluoğlu’nun adayı olduğu partinin il başkanının hakkı değildir. O zaman il başkanı il başkanlığı yapmasın, seçime girsin kazanırsa belediye başkanlığı yapsın. Zorluoğlu’nun yapmış olduğunu doğru buluyorum. Çünkü hesap verecek olan kendisidir. Siyaset kurumunun seçilmiş iradeye müdahalesi doğru değildir.”

4 BİN YILLIK TARİHE SAHİP ÇIKILMADI

“Biz Trabzon’un tarihini iş makineleri ile kamyonlara yükleyip denize döküyoruz. Herkes siyasi iradeye sadakatle bir hizmet anlayışı gerçekleştirdiğinden ses çıkartılmıyor. Trabzon’da 4 bin yıllık tarihinden kalmış bir tek eser göremiyoruz. Ve ya Trabzon’u 40 yıl sonraya taşıyacak bir anlayış da göremiyoruz. Hamamlara sahip çıkılmadı, çeşmelere sahip çıkılmadı.”

TAŞI ONARAMAYAN RAYLI SİSTEM YAPAMAZ

“Sahile raylı sistem yapalım deniliyor, nereye yapılacak. Sahil Yolu yapılarak bu düşünülmemiş ki. Yapılmayacak bir iştir bu. Şehrin göbeğindeki caddenin ve sokağın onarımını yapamayan bir anlayış bu şehre raylı sistem yapamaz.  Raylı sistemi tatile gittiğimiz şehirlerde görür ve önlerinde durup fotoğraf çektiririz.”

VAATLERDEN VAZGEÇİLİYOR

“Mevcut iktidar bu şehre vaat olarak sunduğu ve kendilerine seçim kazandıran dönüşüm projelerinden vazgeçiyor. Bırakın bu vaatleri hayata geçirmeyi, projelendiremediler dahi. En son Çömlekçi dönüşümü daraltıldı. Kimse projenin neresi daraltıldı, neresi yapılacak bunu bile bilmiyor.”

İLÇELERDE İŞ YAPILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

“İlçe belediyelerinin içerisinde tek faal durumda olan Ortahisar Belediyesi. Diğer ilçe belediyelerinin Büyükşehir’den aldıkları pay veya kendi ekonomileri ile bir şey yapması söz konusun değil. İlçe belediyelerinde hizmet sadece ikili ilişkiye dayalı. Bakanların köylerine asfalt ve duvar yapılıyor ama benim defalarca dile getirdiğim ve devletten hizmet alamayan yerler var.

Sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.