Büyükşehir İlçelerin Su Problemini Çözüyor

30 Kasım 2021 Salı 14:42
Büyükşehir İlçelerin Su Problemini Çözüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Akçaabat’ın 16, Maçka’nın 3 mahallesine sağlıklı içme suyu sağlayacak Ortaköy Grup İçme Suyu Projesini başlattı 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehrin genelini sağlam altyapı, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun göreve başlamasının ardından rekor düzeyde imalat gerçekleştiren Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerin uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorunlarına birer birer son veriyor. 

REKOR İMALAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Trabzon Su Temini Projesi, Trabzon İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı gibi dev bütçeli yatırımları hızla devam ettiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 18 ilçenin altyapı ve içme suyu sorunlarına son verecek çalışmaları başlattı. İlçelerin içme suyu sorunlarını grup suyu projeleri ile çözmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, yatırım hamlelerine devam ediyor. 18 ilçede toplamda 2 milyon metreye yakın hat imalatı gerçekleştirdiklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortaköy Grup İçme Suyu Projesi’ni de başlattıklarını söyledi.  

2 İLÇE 19 MAHALLEYİ KAPSIYOR 
Ortaköy Grup İçme Suyu Projesi ile Akçaabat ve Maçka ilçelerine bağlı 19 mahallenin yıllarca yaşadığı sağlıklı içme suyu sorununu kapsamlı bir şekilde çözeceklerini ifade eden Başkan Zorluoğlu 20 milyon TL bedelli yatırımımız sayesinde toplam 20 bin nüfusa hizmet verecek olan içme suyu yatırımımıza başladık. 240 kilometre gibi büyük bir mesafede içme suyu isale ve şebeke hattı imal edilecek. Proje sayesinde iki ilçemizin uzun yıllar su ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi. 

PROJEDEN YARARLANACAK MAHALLELER
Ortaköy Grup İçme Suyu Projesi tamamlandığında Akçaabat’a bağlı; Adacık, Darıca, Çamlıca, Çiçekli, Meşeli, Karaçayır, Kaleönü, Ağaçlı, Aydınköy, Ortaköy, Fıstıklı, Gümüşlü, Yeşiltepe, Sertkaya, Bozdoğan, Zaferli mahalleleri ile Maçka’ya bağlı Dikkaya, Sukenarı ve Kırantaş mahalleleri yeni içme suyuna kavuşacak. İş kapsamında; 240 km içme suyu isale hattı ve şebeke hattı, 45 maslak, 245 basınç kırıcı vana, 9 vantus, 5 tahliye, 3 bin abone bağlantısı, 137 yangın söndürme hidrandı, 1 adet su alma yapısı ve bir terfi merkezi yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.