Büyükşehir Trabzon'u aydınlatmaya başladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kentte sıkça dile getirilen sokak aydınlatması eksikliğini gidermek üzere çalışmalara başladı.

20 Ağustos 2019 Salı 12:37
Büyükşehir Trabzon'u aydınlatmaya başladı

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, ilk etapta Trabzon Kalesi ve 100. Yıl Parkı’na yapılacak aydınlatma uygulamaları, kentin tarihî ve turistik anlamda öne çıkan değerlerini daha gösterişli hale getirecek.

Konuyla ilgili açıklamalarında, seçim öncesi hemşehrileriyle olan temaslarında, Trabzon’un karanlık bir şehir olduğu yönünde pek çok serzeniş duyduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, göreve gelir gelmez bu tabloyu değiştirmek için kolları sıvadıklarını ve ilgili daire başkanlıklarına gerekli çalışmayı yapmaları yönünde talimat verdiğini söyledi.

  

Gelinen noktada kentin iki önemli noktası sayılabilecek, tarihî ve turistik değeri bilinen Trabzon Kalesi ile vatandaşların sosyalleşme alanı olarak yoğun ilgi gösterdiği 100. Yıl Parkı’nı öncelikle ele aldıklarını kaydeden Başkan Zorluoğlu, buraların; 6 ay içerisinde yapılacak başarılı aydınlatma uygulamalarıyla daha estetik görünüme kavuşacağını, seyir zevkini artıracağını ve güvenlik zafiyeti oluşturmayacak hale getirileceğini aktardı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un çözüm bekleyen pek çok meselesine olduğu gibi aydınlatma sorununa da önce anılan yerlerde, ardından başka cadde, sokak ve mekânlarda önemli dokunuşlar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan Trabzon Kalesi surlarındaki ışıklandırma çalışması yüklenici firmanın işe başlamasını takip eden 6. ayın sonunda, 100. Yıl Parkı’nda ise 3 ay sonra tamamlanacak.

Son Güncelleme: 20.08.2019 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.