Büyükşehir UKOME’de  görüşülecek olan Akçaabat’taki dönüşüm şekli şoför esnafını ikiye böldü

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, şoför esnafları ile büyükşehir belediyesi önünde basın açıklaması yaptı

01 Haziran 2020 Pazartesi 15:42
Büyükşehir UKOME’de  görüşülecek olan Akçaabat’taki dönüşüm şekli şoför esnafını ikiye böldü

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, “Tahditli “ M” plakamızı korumak istiyoruz.  Akçaabat’taki şoför esnafı olarak Trabzon büyükşehir belediyesinin seçim öncesi vaatlerde bulunduğu şehir içindeki toplu taşıma araçlarının değişim ve dönüşüm  projesine karşı değiliz. Ancak Nedendir ki Bu Dönüşüm Şehir Merkezinde Aynı Mevcut Tahditli Plakaları İle Beraber Yapılırken Akçaabat İlçesinde Dönüşümün 14-15 Ortaklı Otobüsle Yapılmaya Çalışılmasıdır. Akçaabat-Trabzon-Mersin MİNİBÜS durağı benim ve yöneticilerimin de plakası olduğu duraktır. 2018 yılında ki durak seçiminde faaliyetler bölümünde durak başkanı Abdullah Sevim toplantıya katılan yaklaşık 140 tane şoför esnafına biz büyükşehir belediyesi tarafından bazı işlere zorlanacağız, onlar bizi zorlamadan biz burdan otobüs dönüşümü yapalım karlı çıkarız dedi.  konuşmalarında dönüşümü 6 ortaklı olmazsa olmazımız. Tahditli ‘M’ plakamızın takılması, belediyeye ait çalışan otobüslerin hattan çekilmesi, üniversiteye kadar geçme sözünü toplantıya katılan esnaflara söz vererek onların otobüse geçmek için evet oyunu aldı.
OTOBÜSE MÜSAADE ETMEYECFEĞİZ
Bizler de o gün hem oda başkanı olarak, hem de o durakta plaka sahibi olarak tahditli plakanın 17 artının üzerine takılamayacak olduğunu üniversiteye kadar 3-4 tane farklı durakların olduğunu, belediyenin de halka karşısına alarak otobüslerini bu hattan çekemeyecek olduğunu elimizden geldiği kadar izah etmeye çalıştık. Ne yazıktır ki şoför arkadaşlarımız güzel sözlerle geçmişte kandırıldıkları gibi o günde kandırıldılar. Ama şimdi kanan esnaf kandırıldık diyorlar. çünkü o gün verilen sözlerin hiç biri bugün gerçekleşmedi halde yarın saat 10,00’da yapılacak UKOME toplantısında gündeme Akçaabat’ta  otobüs dönüşümü geliyor.  Trabzon’da yapamadıklarını Akçaabat’ta yapmak istiyorlar. Gerekçe olarak da bir kooperatifin rant için şoför arkadaşlarımızı kandırarak 583 üyeli kooperatifte 140 üyeyle birlikte aldıkları kararı gösteriyorlar. Buna boyun eğmeyeceğiz” dedi.

İKİ TARAFTA DÖNÜŞÜMDEN YANA
Otobüs sistemine karşı çıkan Şentürk, “Tahditli ‘M’ plakamızı koruyarak hakkımızı arıyoruz. Dönüşüme asla karşı değiliz. Biz 15 ortaklı otobüs sistemine karşıyız.Bizler Akçaabattaki Şoför Esnafı Olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Seçim Öncesi Vaadlerde Bulunduğu Şehir İçindeki Toplu Taşıma Araçlarının Değişim Ve  Dönüşüm  Projesine Karşı Değiliz. Ancak Nedendirki Bu Dönüşüm Şehir Merkezinde Aynı Mevcut Tahditli Plakaları İle Beraber Yapılırken Akçaabat İlçesinde Dönüşümün 14-15 Ortaklı Otobüsle Yapılmaya Çalışılmasıdır. Gelelim Şu An Toplanmamızın Asıl Amacına  2018 Yılında Akçaabat-Trabzon-Mersin Minibüs Durağı Benim Ve Yöneticilerimizde Plakası Olduğu Duraktır. Durak Seçiminde Faaliyetler Bölümünde Durak Başkanı Abdullah Sevim Toplantıya Katılan Yaklaşık 140 Tane Şoför Esnafına Biz Büyükşehir Belediyesi Tarafından Bazı İşlere Zorlanacağız, Onlar Bizi Zorlamadan Biz Buradan Otobüs Dönüşümü Yapalım Karlı Çıkarız Dedi.  Konuşmalarında Dönüşümü 6 Ortaklı Olmazsa Olmazımız. Tahditli M Plakamızın Takılması, Belediyeye Ait Çalışan Otobüslerin Hattan Çekilmesi, Üniversiteye Kadar Geçme Sözünü Toplantıya Katılan Esnaflara Söz Vererek Onların Otobüse Geçmek İçin Evet Oyunu Aldı Bizlerde O Gün Hem Oda Başkanı Olarak, Hem de O Durak da Plaka Sahibi Olarak Tahditli Plakanın 17 Artının Üzerine Takılamayacak Oduğunu Üniversiteye Kadar 3-4 Tane farklı durakların Olduğunu, Belediyeninde Halka Karşısına Alarak Otobüslerini Bu Hattan Çekemeyecek Olduğunu Elimizden Geldiği Kadar İzah Etmeye Çalıştık. Ne Yazıktırki Şoför Arkadaşlarımız Güzel Sözlerle Geçmişte Kandırıldıkları Gibi O Günde Kandırıldılar. Ama Şimdi Kanan Esnaf Kandırıldık Diyorlar. Çünkü O Gün Verilen Sözlerin Hiç Biri Bugün Gerçekleşmedi Halde Yarın Saat 10,00”Da Ukome Toplantısında Gündeme Akçaabat’ta  Otobüs Dönüşümü Geliyor.  Trabzon2da Yapamadıklarını Akçaabat2ta Yapmak İstiyorlar. Gerekçe olarakta Bir Kooperatifin Rant İçin Şoför Arkadaşlarımızı Kandırarak 583 Üyeli Kooperatifte 140 Üyeyle birlikte aldıkları kararı gösteriyorlar.

Son Güncelleme: 01.06.2020 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.